Tapaa naisen takana kangas, joka voisi muuttaa muotialaa ikuisesti

Puuvilla ja polyesteri ovat kankaiden keskuudessa. Itse asiassa 90 prosenttia kaikista vaatteista maailmassa koostuu yhdestä tai toisesta. Kuten useimmat vaatteet veteraanit, Stacy Flynn ei ajatellut kahdesti siitä, että heittäisivät ne “lanseeraamaan” melkein jokaisella ihmisellä planeetalla “, hän sanoo, eli kunnes hän näki, kuinka paljon tarpeettomia jätteitä se tarkoitti polkumyynnistä kaatopaikoille, ympäristöön.

Flynn, Evrun toimitusjohtaja ja perustaja yhdessä hänen kansalaisjärjestönsä Christo Stanevin kanssa on käyttänyt jälkimarkkinapuutarhan jätettä – a.k.a. että reiän täytetty tee, jonka olet tappanut viime viikolla, ja löysin keinon muuttaa se regeneratiiviseksi kuiduksi sen sijaan, että heitit sen meressä. Pohjimmiltaan hän ottaa vanhoja, kuluneita vaatteita, murtaa heidät molekyylikomponentteihinsa ja palauttaa ne yhteen uudeksi, korkealaatuisemmaksi kuiduksi, joka voidaan kierrättää uudestaan ​​ja uudestaan ​​tulevaisuudessa.

Flynn lähentelee ainetta pasta-taikinaan. “Aloit taikina, laita taikina koneeseen, ja sitten voit tehdä enkelin hiuksia, linguinea tai mitä haluat.” Evrnu voi tuottaa puuvillakangasta samoin kuin silkkiä tai denimistä tuntuvia vaatteita. 

RELATED: Kuinka nämä 17 badass-naiset työskentelevät muuttaakseen muodin kasvot

Stacy Flynn
Kyle Johnson

Trillion dollarin vaatetusteollisuuden muuttaminen ei ole helppoa, mutta Flynn on haaste. Ja kun kestävyys hitaasti vie muotiin, Evrnu on jo tehnyt kumppanuuksia sellaisten tuotemerkkien kanssa, kuten Levin, Targetin ja Stella McCartneyn vaatteiden valmistukseen vallankumouksellisilla menetelmillä. Tämä voisi olla yritys muuttaa tapaa, jolla muoti tuottaa ja kierrättää vaatteensa.

Saastuminen lähellä (kirjaimellisesti): 16-vuotiaana Flynn teki jo suurimman osan omasta vaatteistaan. Hänen mielenkiintoaan kaiken kangasvahvuuden johdosta hän johti tutkintoon New Yorkin Fashion Institute of Technology -tekniikan kehityksessä 90-luvulla. Silloin, kun nopea muoti nousi, kestävyys ei ollut mielenkiintoinen. Flynn ajatteli, että sen pitäisi olla. Vuonna 2010 hän aloitti toimintansa Seattlessa, joka teki vaatteita kierrätetystä muovijätteestä. Sama yritys lähetti hänet Kiinaan tarkkailemaan alihankintakeskuksia, joissa vaatteita valmistetaan. Siellä hän ymmärsi kustannukset, jotka aiheutuvat siitä, että ympäristömaksut jätetään huomiotta.

“Yhdessä vaiheessa kollegani ja minä seisimme vierekkäin ja emme voineet nähdä toista, ilmanlaatu oli niin sairas saastuttamassa”, Flynn sanoo ja selittää, että hänen kokoukseensa, jonka hän osallistui kuukauden mittaisen matkansa aikana, oli usein kirjaimellisesti pilvettynä saastuneella ilmalla. “Lisäsin kuinka monta miljardia telakan kangasta, jonka olin tehnyt tähän vaiheeseen urani aikana, ja yhtäkkiä liittyköin ongelman syyksi”, Flynn sanoo. “Kysyin itseltäni:” Jos yksi henkilö voi aiheuttaa niin paljon vahinkoa täysin tahattomasti, mitä sama henkilö voi tehdä sen kääntämiseksi? “” Flynn palasi kouluun ansaitakseen MBA kestävistä järjestelmistä Bainbridge Graduate Instituutista (nykyään Presidio Graduate Koulu) Seattlessa. “FIT opetti minulle, kuinka puhua kieltä ja hyödyntää verkkoja”, Flynn sanoo. “Halusin tehdä samaa asiaa myös kestävän kehityksen alalla ja silpomalla vaatetusteollisuuden ja kestävän kehityksen alan välistä kuilua.” Kouluissa hän aloitti Evrnuin vuonna 2015.

Mikä ongelma kaipaa: “Kirjanpitäjät ovat ongelma”, Flynn sanoo viitaten puuvillan viljelyyn ja miljoonien vaatetusjätteiden ihmisten tuottamiseen vuosittain EPA: n mukaan. “Resurssien louhinta viljellä tarpeeksi puuvillaa tehdä yksi tee paita vaatii 700 gallonaa vettä “, Flynn sanoo. Tämän huonosti kunnioitetun liiketoimintamallin korjaamiseksi hän sanoo, että hänen oli harkittava tapaa, jolla kangas valmistetaan ja kierrätetään. “Päätimme yrittää selvittää keino viedä jätteet – alan luonnollinen sivutuote – hajottaa sen ja muuttaa sen käyttökelpoiseksi. Jos voisimme vetää tämän pois, silloin merkkien ja vähittäismyyjien ei tarvitse muuttaa liikaa toimintatapaansa, kuluttajien ei tarvitse muuttaa liikaa tavasta, jolla he kuluttavat, ja vaikutus heikentäisi merkittävästi vaikutukset ilmastoon, veteen, maaperään ja puihin. “

LIITTYVÄT: Meet the Woman tekee helpommaksi vähentää hiilijalanjälkeä

Stacy Flynn
Kyle Johnson

Kuinka se toimii: Evrnu, joka kerää tekstiilijätettä ennen kuin se menee kaatopaikoille (eli se on post-teollista jälkikemikaalia, jota monet muut yritykset kierrättävät) ja antaa sille syvän puhtaan. Teknologia, jonka Flynn on auttanut kehittämään, käyttää viittä erilaista patentoidun liuottimen nestemäisen puuvillan jätteen ja muuttaa sen kokonaan uudeksi kuiduksi. “Kun se on nestemäisessä muodossaan, voimme työntää sen puristuslinjan läpi, joka on samanlainen kuin 3D-tulostin”, Flynn selittää. “Ja voimme muuttaa sen muotoon ja muotoon ja tehdä todella laadukkaasta uudesta kuidusta, jota voidaan käyttää uusien vaatteiden valmistukseen ja joka voidaan hajottaa tulevaisuudessa.” Prosessi on nopeampaa kuin perinteinen puuvillatuote, kun se kestää noin seitsemän tuntia vuodessa. Jos suuret vaatetusalan yritykset päättävät hyödyntää tätä uutta teknologiaa, Evernu, joka käyttää 98 prosenttia vähemmän vettä kuin neitsytpuuvilla ja tuottaa 80 prosenttia vähemmän kasvihuonekaasupäästöjä kuin polyesterituotannolla, voi olla valtava vaikutus muotiteollisuuden yleiseen hiilijalanjälkeen.

Partner säilyttämisessä: Flynnin liikekumppani ja CSO Christo Stanev “on tekninen nero [Evrnun] toiminnasta.” Flynn sanoo, että Stanev oli ainoa henkilö, joka ei kutsunut häntä hulluksi, kun hän toi hänen tutkijakoulututkimuksensa ja ajatuksensa valoon. “Hän sanoi:” Tämä on todella haastavaa, ei ole koskaan tehty ennen, ja meillä on ongelmia täällä ja täällä “, ja sanoin hänelle:” Ymmärrän, ettei kukaan ole koskaan tehnyt sitä, ymmärrän se on haastavaa, mutta ei kerran sanonut, että se oli mahdotonta “, Flynn sanoo. Stanev suostui näkemään Flynnin ajatuksen toteutumisesta, ja nyt kolme vuotta myöhemmin yhtiö on saanut sijoittajia ja merkittäviä brändikumppanuuksia – ja on valmis kääntämään sen luomisen alan standardiksi. “Cristo voi korjata lähes kaiken”, Flynn sanoo. “Yhdessä teemme todella mahtavaa tiimiä.”

Este hänen tavoin: Miksi tämä maaginen kangas ei ole ottanut maapalloa jo? “Liiketoimintamallin muuttaminen on kuin kiehuminen valtamerellä, kun siihen on liitetty yksi triljoonan dollarin globaali liiketoiminta”, Flynn sanoo. Yritysten kustannukset eivät ole välttämättä kysymys, koska kankaan hinnat ovat samankaltaisia. “Tähän päivään asti, vuosia sen jälkeen, kun vedimme ensimmäisen kuidemme, ihmiset yhä sanovat minulle, että he eivät usko olevan todellista. Ja se vain näyttää, kuinka vaikeaa on muuttaa. “Mutta Flynn ei anna periksi. Hän pyrkii yhä useampiin suuryrityksiin, kuten Levin kumppaniksi Evrun kanssa – ja he ovat. “On olemassa miljoona syytä olla tekemättä tätä työtä”, hän sanoo. “Se on niin kovaa ja sinä hylkäät niin monta kertaa sijoittajat, brändit, ihmiset, jotka eivät vain näe, että se on mahdollista. Mutta yksi asia, joka pitää meidät menossa, on syy siihen, miksi se on tehtävä. “

Suurin väärinkäsitys: Flynnin maailmanvalloitussuunnitelmilla on raja. Hän sanoo, että hän ei kannata korvaamaan kaikki neitsyt materiaalit kuten puuvilla Evrnu-kankailla. Sen sijaan hän haluaa nähdä tasapainoisen valikoiman neitsyt ja regeneratiivisia materiaaleja teollisuudessa. “Jos luomme tämän tasapainon sen välillä, mitä annamme ja mitä otamme, se on lopullinen kestävä yhtälö”, Flynn sanoo. “Kyse ei ole ei “Flynn sanoo, että yksinkertainen tapa osallistua kestävyyteen on lopettaa vaatteiden heittäminen pois ja alkaa lahjoittaa tai ostaa käytettyjä. “En usko, että kuluttajat ymmärtävät voimaa, jota heillä on”, Flynn sanoo. “Jos kuluttajat ajattelisivat ja tukisivat ja tekivät ostopäätöksiä, jotka voisivat tukea näitä aloitteita, maailma alkaa siirtyä.”

Paras neuvo: “Mielestäni paljon naisten on päästävä asetterin oireyhtymään, kun he alkavat tällaisista hankkeista “, Flynn sanoo muistuttaen, että hän aloitti yrityksen, kun hän aloitti yrityksen. “Minun on ennen kaikkea osoitettava itselleni, että olin raskas”, hän sanoo. “Sinun täytyy itse todistaa itsellesi, että voit tehdä sen. Ja sitten sieltä pitää omistaa se. “Flynnille, badass-nainen on joku, joka ei pelkää sopeutua ja työntää rajoja mitä ilmeisimmin mahdolliseksi:” Hän johtaa vastoinkäymisten edessä ja hän, bottom-line, saada paskaa tehty. “

Seuraavaksi: Innovaatiovaihto. Flynn toivoo saavan lisää merkkejä Evrun kanssa laajentamaan niitä ihmisiä, jotka tietävät ja haluavat kokeilla teknologiaa. “Meidän on osoitettava [ihmisille], että se voidaan tehdä. Ja sitten se käynnistää alan innovaation aallon, kuten kukaan ei ole koskaan nähnyt, sillä muotiteollisuus voi tehdä paremmin kuin mikään muu teollisuus on tehdä asiat näyttävät hyvältä ja vaatia ihmisiä “, Flynn sanoo. “Muoti on aina ollut tapa ilmaista itseämme. Joten se on vain ajan kysymys. “

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

+ 30 = 36

map