Tapaa Hasidi-rabbi, joka realisoi hänet transsukupuolena Google-haun ansiosta

Useita vuosia sitten, Abby Stein oli ordinaattori Rabbi, joka asui ultra-ortodoksisessa juutalaisyhteisössä Williamsburgissa, Brooklynissa. Stein puhui ensisijaisesti jiddishistä, ei ollut koskaan käyttänyt Internetiä ja oli järjestettynä avioliiton kanssa naisen kanssa. Nykyään hän on avoimesti transsukupuoli nainen ja aktivisti.

Stein tiesi nuoresta iästä, joka ei sovi kunnollisesti sukupuolittain erillisiin rooleihin, joita hänen Hasidi-yhteisö, juutalaismusiikki, joka haluaa elää eristyksissä maallisesta maailmasta. Vuonna 2012 Stein salaa käytti Internetiä ensimmäistä kertaa tutkimaan, mitä tunsi ja löysi Wikipedia-sivun, joka selitti termiä “transseksuaari”. Silloin kaikki alkoi järkevää. Pian hänen poikansa syntyi, iloinen hetki, mutta myös sellainen, joka sai hänet ajattelemaan: “Entä jos lapseni tulee olemaan kuin minä?” Se oli katalysaattori sille, mitä hän kutsui hänen kahteen siirtymään: ensin jättämällä Hasidismi ja syrjäyttämällä itsensä jumalismista jäykästä tulkinnasta, ja toiseksi esittämällä naisena,.

RELATED: Catt Sadler jättäen E! Hänen palkkansa kiistan jälkeen: “Oli erittäin pelottavaa kävellä”

Lähtö hänen perheelleen – jotka ovat Hasidi-liikkeen perustajan välittömiä jälkeläisiä – oli ensimmäinen monista kivuliaista esteistä. Hänen vanhempansa pelkäsivät hänet. “Olen tullut vaimolleni olemaan uskonnollinen, ei sukupuoleni.” [Nyt, minulla ei ole sallittua olla suhdetta hänen kanssaan. “Ei ole mitään yhteyttä”, sanoo Stein, vaikka hänellä on suhde poikaansa “Minä sanon vain, että kun hän täyttää 18 vuotta, hän voi olla mikä tahansa hän haluaa – hän voi olla malli, hän voi olla näyttelijä, hän voi olla rabbi, se on hänen valintansa.”

Sitten tuli mukautumaan maalliseen elämään: Stein oppi englantia, alkoi katsella televisiota ja ilmoittautua Kolumbia-yliopistoon opiskelemaan yleistä politiikkaa ja sukupuolen tutkimuksia, kaikki siirtyessään fyysisesti. Hän sanoo itsensä hyväksynnän, jonka hän on löytänyt ja ihmiset, joita hän tapasi tämän prosessin aikana, ovat tehneet haasteita kannattavaksi. Kun uskontoa hylättiin jonkin aikaa, hänet vetäytyi jopa hänen uskonsa puoleen, tällä kertaa avoimempien juutalaisten nimitysten kautta, jotka ylistivät uteliaisuutta. Stein matkustaa nyt maan jakamaan tarinansa ja luomalla tukirivisiä ultra-ortodoksisille LGBTQ-ihmisille. “En muista yhtään [puhetta], jossa ihmiset eivät kertoneet minulle henkilökohtaista tarinaa sen jälkeen. Se antaa sinulle energiaa. “

Abby Stein
Tawni Bannister

Siirtyminen ulos ja eteenpäin: Stein oli kauhuissaan jättämään ainoan kotiin, jonka hän oli tiennyt. “Se on outoa, mutta opettelemalla, etten ole hullu pelästynyt, koska en tiennyt miten selviytyisin tämän yhteisön ulkopuolella. [Mutta] en usko ideologiaan, ja sitten siellä oli mielenterveyden väärinkäyttö, jonka kokenut, elävät kuin sinä olet 18-vuotiaanath luvun puolivälissä. “Hän liittyi New Yorkin voittoa tavoittelevaan tukiryhmiin Footsteps, joka auttaa ihmisiä, jotka lähtevät ultra-ortodoksisesta yhteisöstä. Mutta kun hän tiesi haluavansa Williamsburgista, hän ajatteli haluavansa esittää naisen vaipua. “Luulin jättävän yhteisöni, saan lukion tutkintotodistuksen, pääsin hyvään kouluun ja kaikki menevät vain menemään pois.” Se ei. “Minun täytyi kertoa kaikesta – miten puhua, miten pukeutua ja kuinka esitellä itseni. “Kun hän työskenteli terapeutin läpi pelkkien pelkojensa kanssa, hän tuli julkisesti Facebook-viestiin marraskuussa 2015.” Tulin myös vanhempani ennen sitä, mikä ei “He sanoivat, etteivät he koskaan enää puhu minulle, mutta luulen, että vanhemmat tulevat tapaamaan tavalla tai toisella.”

Pelkääminen toimintaan: Stein alkoi bloggaa kokemuksistaan, ja kun hän näki, kuinka monta ihmistä luki hänen virkojaan (hänen tulevassa postissaan nähtiin 20 000 ihmistä), hän tiesi, että hänellä oli jotain tarjottavaa hänen kirjallisesti. Hän aloitti salaisen tukiryhmän Facebookissa trans-ihmisille ja kirjoittaa transsukupuolen viittauksista muinaisista juutalaisista teksteistä Sefaria.org-sivustolle, joka on suurin ilmainen online-juutalaiskirjasto, jossa hän aloitti feminismin pystysuoran.

RELATED: Inclusively oli Front Row NYFW, sano Trans Makeup Star Gigi Gorgeous

Muiden transsukupuolisten miesten ja naisten innoittaminen tulemaan ulos ja opettamaan ihmisiä sukupuoli-identiteetistä hänen puheenvuoronsa kautta ovat Steinin ylpeimmät saavutukset. Mitä hänen naysayers? “Ainakin he puhuvat siitä”, hän sanoo. “Jännitin, että päivä, jolloin Hasidic-yhteisö vihaa minua tai ihmisiä, on päivä, jolloin olen tehnyt ensimmäisen askeleeni, koska se merkitsisi niitä tunnistaa me olemassa. “

Uskon vahvistaminen uudelleen: Tänään Stein on löytänyt uudistetun henkisyyden harjoittaessaan juutalaisuutta omilla ehdoillaan. “Kulttuurisesti olen hyvin juutalainen, rakastan juutalaista ruokaa, rakastan musiikkia, rakastan lomia, rakastan käsitystä shabbatin [juutalaisen sapatin tai lepopäivän] tekemisestä perjantai-iltana”, hän sanoo. Se merkitsee sitä, etten voi käyttää puhelintani, F-k: lla. Siellä on paljon asioita, joihin todella liittyy – se vain vei minut pari vuotta siitä, ettei ensin tee mitään [uskonnollisia].

Hänen tyylinsä löytäminen: “Mielestäni useimmat sukupuoleen perustuvat normit ovat täydellisiä, mutta rakastan meikkiä”, Stein sanoo. “Vaaleanpunainen ja punainen ovat suosikkiväreeni. Luulenko, että nainen tekee? Ei. Mutta se on erittäin vahva osa naisellisuuteni, jota nautin. “

RELATED: Tämä Badass tutkija käyttää Brain-Mapping parantaa ahdistusta ja masennus hoito Teens

Oliko yhteensä 8 tuntia puhetta tänään @yale nonstop. 4 istuntoa ja 3 mediahaastattelua. Ja se oli hämmästyttävä kokemus! Tässä on osa 1 kuvia: #lunchandlearn @ slifka.center ja #femininitea @ yalewomenin keskustassa. Osa 2 ja huomenna!

Jälkeen, jonka Abby Stein (@abbychavastein) jakaa

Paras neuvo: Tukiryhmän löytäminen oli elintärkeää hänen siirtymistään, Stein sanoo. “Saada tukea. Et ole yksin. Jos voisin sanoa yhden lausunnon, se on, että et ole yksin. “

Mitä seuraavaksi: Stein kirjoittaa “luovaa muistelmia” hänen kokemuksistaan, joita hän toivoo julkaisevan seuraavana vuonna. Tällä välin hän jatkaa työskentelyä LGBTQ-yhteisöön kuuluvien ihmisten kanssa, jotka kamppailevat tulemaan ulos. Hän myös toivoo käyttävänsä ainutlaatuista linssiään äskettäin esittelevinä naisina osallistumaan aktivismiin, joka tukee kaikenlaisia ​​naisia, kuten häirintää. “Se, että olen kauhuissani nyt kävelemään kaduilla kello 10 jälkeen yöllä, kun taas miehen esittelyä en ole koskaan pitänyt ajatella kahdesti siitä – minulla ei ole sanoja siitä”, hän sanoo . “Mikään ei voisi valmistautua minulle, millaista on olla New Yorkiin kuuluva nainen.”

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

− 1 = 3

map