Nyt tiedät: miksi käytämme mustaan ​​hautajaisiin

Tervetuloa Now You Know, Eric Wilsonin sarakkeeseen, joka auttaa sinua tulemaan muotiin tietäen kaiken yhdellä nopealla lukemisella. Joka viikko, hän tarkastelee houkuttelevaa muotivaikutusta ja miksi se on tärkeä nyt. Nauttia!

No, tämä on hieman alas. Metropolitan Museum of Art Costume Institute ilmoitti suunnitelmista tällä viikolla lokakuunäyttelyssä nimeltä “Kuolema tulee hänen: vuosisadan surunvaate”. Tämä vihamielinen näyttely on varmasti suuri veistos, museon tutkiminen, mitä ihmiset käyttivät hautajaisiin 19. ja 20. luvun alussa. “Noin 30 kokoonpanoa, joista monet ovat esillä ensimmäistä kertaa”, Costume Institute toteaa, paljastaa korkean muotinormien vaikutukset onnettomuusrituutioiden sartorialisiin saneluihin, kun ne kehittyivät vuosisadan ajan. “

Tumma kuin tämä kuulostaa, on todella hyvä syy olla kiinnostunut. Se on seitsemän ensimmäisen kerran, että Pukusäätiö esittelee syksy-näyttelyn, ei vain yhden isovanhemman, kevään aikana, kuten tämänvuotisen kauniin retrospektiivisen myöhäisen couturier Charles Jamesin retrospektiivin. Ja sen esitykset näyttävät yleensä vaikuttavan muotiin suurelta osin inspiroivissa trendeissä, kuten jumaluuspukeutumisessa, surrealismissa, ja sen vuoden 2007 näyttelyn jälkeen, Paul Poiret, maku teatteri-orientalismille ja löyhästi peitetyt leningit. Joten herähdään innostuneesta kuoleman estetiikasta, joka on kummallakin aiheella uuden museon, joka avattiin viime kuussa Brooklynin Gowanus-kaupunginosassa, nimeltään Morbid Anatomy Museum, jossa on kuolema naamiot, viktoriaaninen hiuslehti ja paljon verenpainetta.

Nyt You Know: Funeral Dressing
Popperfoto / Getty

Pukusäätiön näyttelyyn kuuluu esimerkkejä murheesta pukeutumisesta 1815-1915, joka kattaa sopivat kankaat ja sen kuraattorit huomauttavat hieman vahingossa mahdollisen seksuaalisen vaikutuksen hermostuneeseen leskiin. Pukusäätiön vastuuhenkilö Harold Koda toteaa myös, että surunousujen pääosin musta paletti toimii muotihistorian oppina, dramaattisesti suosittujen siluettien nopeasta kehityksestä vuosisadan aikana. Itse asiassa surullisilla vaatteilla oli usein kulttuurinen merkitys, erityisesti kuningatar Victoria (edellä) ja Queen Alexandra, jotka tulevat mukaan näyttelyyn.

Victoria asetti jonkin verran liioittelua valehtelevan pukeutuneena mustavalkoisena noin 40 vuoden ajan hänen aviomiehensä, prinssi Albertin, kuolemasta 1861, joka johti samanlaisiin sosiaalisiin tapoihin kaikkien luokkiensa aikana (jotkut, joilla ei ollut varaa ostaa kaikki musta vaatekaappi yksinkertaisesti värjättiin vaatteensa mustaksi) mustaksi kuukausiksi rakastetun kuoleman jälkeen.

Nyt tiedät

“Queen Victoria asetti hautauskuljetuksen standardin – hän oli musta 40 vuotta miehensä kuoleman jälkeen.”

Tweet tämä!

“Laadukkaat valtakunnalliset tarjontamuodot levittäytyivät luokan luokkien kautta muotilehtien kautta”, kertoi tiedotustilaisuudessa apulaishallitsija Jessica Regan “, ja määrätyt vaatteet olivat helposti saatavilla ostettaviksi eurooppalaisten ja amerikkalaisten lisääntyvästä surunvalmistajasta kaupungeissa vuosisadan puoliväliin mennessä. “

Juhlallinen puku voi todellakin olla opettavainen, mutta jos etsit vähemmän masentavaa aihetta, harkitse ehkä toukokuussa Victoria ja Albert -museossa Lontoossa avattua näyttelyä, joka jäljittää muoti kautta morsiamen kylpytakit.

Varmista, että reaaliaikaiset sisäpiirintiedot seuraavat Eric Wilsonia Twitterissä (@EricWilsonSays).

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

57 − 56 =

map