Naisten historia valittiin parhaaksi Oscar-johtajaksi

Suuri sukupuolen kollektiivinen surkeus, naisten historia Oscarin parhaassa johtajana on lyhyt, hyvin lyhyt.

Koska vuoden 2018 seremonia on 90 vuotta Oscar-palkintoa, on vaikea uskoa, että samoilla yhdeksällä vuosikymmenellä vain viisi naista on koskaan nimitetty Best Directoriksi. Ensimmäinen ja ainoa voittaja Oscar Best Directorille on Kathryn Bigelow, joka teki historiaa Hurt Locker vuoden 2010 seremoniaan.

Huolimatta huonosta tilastosta, ehdokkaan nro. 5 antaa meille syyn uskoa, että suurin piirtein “kaiken miehen” luokka saattaa olla muuttamassa raitojaan.

Tiistaiaamuna 34-vuotias debyytti Greta Gerwig tarkisti puhelimensa opettamaan jännittäviä uutisia: hänet oli nimetty Oscar-kahteen. Lady Bird kirjailija ja ohjaaja nimitetään sekä parhaalle johtajalle (anteeksi, että “Best Achievement in Directing”) ja parhaan alkuperäisen käsikirjoituksen.

Greta Gerwig Director Lead
Christopher Polk / Getty Kuvat Turner-kuvaan

Gerwig, joka tunnetaan parhaiten arvostetuista esityksistään Frances Ha ja 1900-luvun naiset, vietti tunteitaan Oscarin jälkeensä “eri maissa nauraen ja itkien ja huutaa ilolla”, hän kertoi Viihde viikoittain. ”I ei voi usko siihen! “hän hymyili. “Tänä vuonna on niin paljon hienoja elokuvia ja niiden sisällyttäminen niihin niin, että naiset merkitsevät niin paljon … Naiset, jotka ovat olleet elokuvantekijöitä, jotka ovat sekä minun että heidän edeltäjänsä ovat tehneet niin paljon minulle ja he ovat syy siihen, että löysin rohkeuden tehdä tämä. Kun ajattelen sitä – ja ajattelen kaiken ikäisiä naisia ​​- toivon, että he katsovat tätä ja he ajattelevat, “aion mennä tekemään elokuvan. Olen vain tunne, että haluan enemmän naispuolisia tarinoita ja haluan sen varsin itsekkäästi, koska haluan nähdä heidän tarinansa. tahdon katsoa heidän elokuvia.”

Bigelow’n voitosta vuonna 2010 ei ole nimitetty toista naista parhaalle johtajalle, se on kahdeksan vuotta (count ’em), jolla ei ole naispuolista edustusta.

Vuonna 1977 Lina Wertmülleristä tuli ensimmäinen naisnäyttelijä Oscarin 48-vuotisen historian parhaaksi johtajaksi Italian elokuvassa Seitsemän kaunottaret (Pasqualino Settebellezze) .Wertmüller lopulta menetti kallioinen ohjaaja John G. Avildsen, ja se olisi vielä 17 vuotta, kunnes toinen nainen sai nimityksen.

lina Wertmuller Female Director Embed
Caren Golden / Hultonin arkisto / Getty Images

Vuonna 1994 Jane Campion nimettiin Holly Hunter ja Harvey Keitel johtava elokuva Piano. Vaikka hän menetti Best Director -palkinnon Steven Spielbergille, Campion sai Oscar-palkinnon parhaasta alkuperäisestä käsikirjoituksesta.

jane Campion Director Embed
Frank Trapper / Corbis Getty Imagesin kautta

Täyskymmenen vuoden kuluttua hänet nimitettiin Sofia Coppolalle Kadonnut käännettäessä. Kuten Campion ennen häntä, Coppola menetti Best Director -palkinnon (Roman Polanskiin) mutta voitti Oscarin Best Original Scenariin.

sofia Coppola embed
J. Vespa / WireImage

Viimeinkin, vuoden 2010 seremonia päätti 81-vuotisen Oscar kuivuuden naispuolisten johtajien oli lannistunut alusta alkaen teollisuus. Se oli massiivinen askel naisille Hollywoodissa, mutta edistyminen näytti olevan tyhjiössä, sillä yhtään naista ei ollut ehdolla Best Directorille kahdeksan vuoden ajan, joka päättyi vuoden 2018 uraauurtavaan Oscar-ehdokkaaseen.

Kathryn Bigelow Oscars Embed
MARK RALSTON / AFP / Getty Kuvat

LÄHETTÄJÄ: 2018 Oscar-ehdokkuudet ovat täynnä

Tänä vuonna Gretan lisäksi, Mene ulos johtaja Jordan Peele nimitettiin myös parhaaksi johtajaksi, mikä teki historiasta viidennen mustan henkilön ehdokkaaksi palkinnoista (vaikka valitettavasti mikään musta naisjohtajista ei ole vielä halunnut luokkia, eikä mikään musta mies ole koskaan voittanut palkintoa).

Ehkä historiaa tehdään jälleen kerran 90. vuotuisessa Akatemian palkinnot 4. maaliskuuta. Silloin sormet ylittivät!

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

− 4 = 6

map