Mitä sinun tarvitsee tietää Trumpin korkeimman oikeuden nimittäjältä

Alle kaksi viikkoa sen jälkeen, kun Justice Anthony Kennedy ilmoitti eläkkeensä korkeimmasta oikeudesta, Donald Trump nimesi korvaavan valkoisen kaverin, jonka hän haluaisi sijoittaa edelleen lämmin istuin. Tapaa Brett Kavanaugh, D.C. Circuit Court of Appealin tuomari, entinen George W. Bush avustaja ja vastaperustainen ehdokas korkeimpaan oikeuteen. Ja wow, on paljon vaakalaudalla.

Vaaleilla on seurauksia, ja kuka on nimetty korkeimpaan oikeuteen on yksi heistä. (Kuten aina sanon: “Voit valita nenäsi, voit valita ystäväsi ja voit valita seuraavan oikeuden Korkeimpaan oikeuteen.” Mutta vain republikaanit muistavat äänestävän tällä tavalla.) Joka tapauksessa republikaanit äänestivät Donald Trumpille , ja hänen lyhyen ja PTSD: n johtavan puheenjohtajakautensa aikana hän on jo työskennellyt hänen toisella kädellä valituilla korkeimman oikeuden oikeudenkäynneillä ja heiluttanut koko pöydän tasapainoa.

Oikeusvaliokunta Kennedy oli ollut äänihäiriö tuomioistuimessa, joka oli oikeassa ja vasemmalla tapauskohtaisesti. Mutta Kavanaugh – tai mikä tahansa Trumpin nimittämä asia – siirtää tuomioistuimelle ratkaisevasti oikealle, kätevällä viiden tai neljän jaon.

Ja kuka hän on? Mahdollinen uusi oikeus on Yale-tutkinnon suorittanut, entinen George W. Bushin valkovalokuvaaja, entinen oikeuskansleri Kennedy ja katolinen, jota hän mainitsi pitkään hänen hyväksyessään eilen illan nimityksen, joka tuntui hieman ulos että vaikka perustuslaki takaa uskonnonvapauden, se myös erottaa riippumatta siitä, mikä uskonto voi olla valtion roolista. (Mitä voisi Kavanaugh on yrittänyt kertoa meille?)

Toivottavasti hänen taustansa ja soveltuvuutensa työhön tutkitaan perusteellisesti tänä syksynä senaatin vahvistuskokouksissa (mikä saattaa johtaa tai ei voi johtaa vahvistamiseen, mutta lisää jäljempänä). Sillä välin, siksi hänen nimityksensä on iso, pelottava kauppa – ja tarkalleen mitä pitää silmällä tulevina kuukausina.

Uhka Roe v. Wadeille

Koska Justice Kennedy ilmoitti eläkkeelle viime kuussa, median painopiste (ja sosiaalisen median paniikki) on suurelta osin ollut äkillinen uhka Roe v. Wadeille ja hyvästä syystä. CNN: n oikeudellinen analyytikko Jeffrey Toobin kertoi, että nykyisen konservatiivisen penkki kumoisi vuoden 1973 päätökseen noin 18 kuukautta. Näin: Jotkut valtiot ohittavat Draconian aborttilakia, sillä he ovat tehneet tyytymättömiä Trumpin alla – ns. “Sydämenlyöntilaki”, joka kieltää abortin jo kuusi viikkoa; henkilöllisyyslaki, joka julistaa sikiön ihmiseksi ja tekee abortin “murhasta”; rajoituksia siitä, miten ja missä abortteja voidaan suorittaa tai kuinka vaikeaa heidän pitäisi saada naisille pääsemään – ja sitten istua alas ja odottaa sen haastettavaksi tuomioistuimessa. Tällaiset haasteet ja valitukset nousevat ketjulle korkeimmalle tuomioistuimelle, joka nyt pinoa enemmistö tuomareista kutinaa tuovan abortin alas (että Kavanaughin katolisten vakaumusten mielenkiintoinen syyilmoitus tulee mieleen).

Onko se helppoa? Emme voi toivoa, mutta Donald Trump puhui Roen kampaamisesta, kun hän kampansi presidentiksi (muista, kuinka hän sanoi, että aborttien saaneet naiset pitäisi rangaista?). Hänen uskonnollisen kiihkeän VP, Mike Pence, on luvannut lähettää Roen “historian tuhkakupille”. (Kirkko, tavata valtio). Ja henkilö, joka koottiin Trumpin listan mahdollisista uusista SCOTUS-tuomaristoista, on yleisesti ymmärretty anti-Roe. Jokainen konservatiivinen juttu siitä, miten et voi tietää, miten Kavanaugh äänestää tästä asiasta, on poikkeama. Hänet valittiin syystä. Joka antaa jokaiselle, joka uskoo naisen lisääntymisterveyden itsemääräämiseen, on syytä huoleen.

Trumpin suojasuunnitelma

Tässä on toinen syy, jota hänet valittiin todennäköisesti: Kavanaughia on sanottu olevan “presidentinvoiman voimakas ja ennaltaehkäisevä puolustaja” ja hän on väittänyt, että “emme saa rasittaa istuntopäällikköä siviiliasumista, rikostutkinnasta tai syytetoimista.” Tämä on mielenkiintoista , koska Donald Trump sattuu olemaan oikeudenkäyntimagneetti.

Asianomaisten kansalaisten ryhmä syyttää häntä hyväksymästä ulkomaisten hallitusten maksuja; hänen pitkäaikainen yksityinen kuljettaja vain haastaa hänelle 3,300 tuntia maksamatta ylitöitä; ja Trump Foundation on juuri haastanut New Yorkin asianajaja “perinpohjaisen laittoman käyttäytymisen malliksi”, nimeämällä Trumpin ja kolmen lapsensa (arvaa mikä kolmas). Trumpkin vain menetti oikeudenkäynnin kansalaisilta, jotka hän oli estänyt Twitterissä, mikä tuomioistuin katsoi olevan perustuslain vastainen (hänen oli pakko vapauttaa heidät, mutta myös valitti, jotta tapaus olisi kumottu takaisin).

Samaan aikaan Robert Mueller on ollut viime vuonna kiireinen tutkia mahdollisia Venäjän häiriöitä vuoden 2016 vaaleissa ja saavuttanut tähän mennessä melko vaikuttavan hintatason lukuisilla syyllisillä perusteilla ja syytteillä, puhumattakaan Michael Cohen -muotoisesta kanarianjohdosta, joka oletettavasti valmistautuu laulaa. Millaista aikaa on elossa.

Kun presidentti valitsee uuden korkeimman oikeuden tuomarin, kun hän itse odottaa oikeudenkäyntiä, joka voisi saada tuon tuomioistuimen, on ennennäkemätön oikeudellinen alue. Vastatakseen tähän erittäin hyvään työmahdollisuuteen, jollekulle oikeusministeri Kavanaughia pyydetään jonain päivänä tekemään vankka Donald Trumpille, sanomalla äänestämällä, jotta Muellerin tutkinta menee pois? Ehkä. Ja tämän mahdollisuuden pitäisi riittää, jotta tämä nimitys poistettaisiin.

RELATED: Koko “Civility” -keskustelu on syvällisesti ongelmallista

RIP on demokraattinen prosessi

Ja kun puhumme ehdokkuuksien menemisestä, on kysymys menettelyllisestä oikeudenmukaisuudesta: silmän silmästä ja Merrick Garlandista Brett Kavanaughille. Katso, Mitch McConnell estänyt Merrick Garlandin nimityksen, sanoen, että presidentti Obama ei ollut oikeutta täyttää korkeimman oikeuden avointa vaalivuotta (tuolloin vaalit olivat yhdeksän kuukautta pois). McConnell kieltäytyi pidättämästä kuulemistilaisuutta ja otti tehokkaasti korkeimman oikeuden istunnon Obamailta ja lahjoitti sen Donald Trumpille. Nyt demokraatit sanovat samaa päättelyä: Kavanaughia ei pitäisi vahvistaa niin lähellä vaaleja (keskilennot ovat vain neljä kuukautta pois). Messu on reilua, sano Dems.

Mutta republikaanit sattuvat hallitsemaan Valkoista taloa (nimeämisen ehdokkaana) ja senaatissa (aikataulun kuulemiset). Trump ilmeisesti haluaa, että Kavanaugh vahvisti syyskuun puolivälissä. Ainakin vielä äänestys, eikö?

Republikaanit saivat senaatin partaveitsi enemmistön. Ovatko republikaaniset senaattorit ja joskus swing-äänestäjät Lisa Murkowski ja Susan Collins äänestävät Demsin kanssa? Haavoittuvat demokraattiset senaattorit kuten Heidi Heitkamp, ​​Jon Tester ja Joe Manchin äänestävät republikaanien kanssa? Will Rand Paul tekee jotain, joka saa meidät sanomaan: “Oi joo, muista Rand Paul?” Täällä polttaminen tulee, kun Kavanaugh vie viehättävän loukkaavan Capitol Hillin yli, ja Chuck Schumer ja Mitch McConnell taivuttavat selkänojan lihaksia. Se on kiireinen kesä.

Äänioikeus, aseiden oikeudet, gay-oikeudet, kansalaisoikeudet, terveydenhuolto ja -hyvä, vain kaikki

Muistatko, miten vaaleilla on seurauksia? Tämä toimii milloin tahansa korkeimman oikeuden käsiinsä kirjaimellisesti kaikki tärkeät asiat. Jos Brett Kavanaugh on vahvistettu, hän luo luotettavan konservatiivisen enemmistön, joka kuulee äänestysoikeuksia (hänen toisinajatteleva äänestys yhdessä tapauksessa olisi tuominnut tuhansia äänestäjiä), aseiden oikeudet (Kavanaugh ajattelee rajoittavan hyökkäysaseiden olevan perustuslain vastaisia), gay-oikeudet ( Perhe Tutkimusneuvosto on innoissaan häntä) ja terveydenhuollon (Trump hallinto on uusi oikeusjuttu haastaa Obamacare). Hänellä on myös huolestuttavia ennätyksiä työntekijöiden oikeuksista, ympäristöstä ja kuluttajansuojasta. Loistava.

Joten, mitä tapahtuu nyt?

Monet ihmiset käyttävät paljon rahaa. Hill, siellä on tavata-ja-tervehdyksiä, ja backrooms, lobbaus, wheedling, cajoling ja dealmaking. Susan Collins ja Lisa Murkowski ovat erittäin suosittuja. Trump tweet. Ja syksyllä on luultavasti vahvistus kuulemistilaisuudessa, ja kuuleminen voi mennä molempiin suuntiin. 

Ja sitten tulee vaaleja, ja me menemme sinne. Koska muistat, vaaleilla on seurauksia.

 

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

3 + 5 =

map