Mikä on Prince Williamn sukunimi? Se on monimutkaista

Paljon kuin yhden nimen julkkikset Madonna, Prinssi tai Beyoncé, on harvinaista, että näet kuninkaallisen perheen jäsenen, joka on liitetty sukunimeen. Mutta ole varma, heillä on ne – ja siihen liittyy monimutkainen historia.

Ennen vuotta 1917 royaleilla ei ollut sukunimiä; he yksinkertaisesti menivät talonsa tai dynastiansa (House of Tudor, House of York, jne.), joka on peritty suvereenin isän.

Prinssi William Last Name Lead
Mark Cuthbert / UK Press Getty Imagesin kautta

Vuonna 1917 kuningas George V teki kuitenkin suuren järkytyksen royal moniker politiikassa, kun hän päätti muuttaa talon nimen Saxe-Coburg-Gotasta Windsoriin (kuten Windsorin kuninkaallisessa kiinteistössä). Nimenmuutoksen ohella George V ilmoitti, että Windsor olisi myös kaikkien urospuolisten jälkeläisten sukunimi.

Tämä tapahtui, kunnes kuningatar Elisabet II otti valtaistuimen. Useita vuosia hänen hallituskautensa jälkeen hän ja hänen miehensä, prinssi Philip (jonka sukunimi on Mountbatten) päättivät, että heidän jälkeläisinsä jäljessä olisi muunnettu sukunimi, joka heijastaa molempia heidän sukunsa: Mountbatten-Windsor.

Jos kuitenkin kuninkaan etunimeä edeltää Hänen tai Hänen Kuninkaallisen Korkeutensa, heidän ei tarvitse käyttää sukunimeä. Mountbatten-Windsoria voidaan käyttää oikeudellisissa asiakirjoissa, mutta se ei ole välttämätöntä.

RELATED: Queen Elizabeth voi ohittaa tämän osan prinssi Harry ja Meghan Markle’s Wedding

Ja siellä on enemmän. Jotkut royals päättävät käyttää niiden alueellista nimitystä sukunimensä. Kun prinssi William ja prinssi Harry palvelivat armeijassa, he ottivat Walesin sukunimen isänsä, Walesin prinssi jälkeen. Joten teknisesti Prince George ja prinsessa Charlotte voisivat mennä George ja Charlotte Cambridge-tyylikäs, ei?

Asia on, ei ole absoluuttista, kun on kyse sukunimistä. Jotkut kuninkaalliset jälkeläiset päättävät käyttää isänsä sukunimiä (Prinsessa Anne lapset nauttivat sukunimen Phillips), kun taas toiset käyttävät tiukasti Moutbatten-Windsoria tai vain Windsor.

Ei vielä sanaa siitä, mikä sukunimi royal baby no. 3 mieluummin.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

− 4 = 3

map