Fanit tervehtivät Janelle Monáen “Make Me Feel” musiikkivideo bisexual-anthemiksi – tässä on miksi

Maailma voi tunnistaa Janelle Monáen musiikistaan, miesten päällystämisestä punaisella matolla ja Kuutamo ja Piilotetut kuvat, mutta 32-vuotias laulaja on nyt löytänyt hänen asenteensa uudessa roolissa: puolustaja.

Hän on valmistautumassa julkaisemaan kolmannen albuminsa, Dirty Computer, 27. huhtikuuta ja tällä viikolla pudotettiin kaksi musiikkivideoita, joita Internet ei voi lopettaa keskustelua. Ensimmäinen on “Django Jane”, jossa hän syöksää kolme minuuttia naisen voimasta (“Me annoimme sinulle elämän, annoimme sinulle syntymän, annoimme sinulle Jumalan, annoimme sinulle maapallon”, hän laulaa) ja miksi miesten pitäisi kuunnella: “Paina mykistyspainiketta, anna emättimen olla monologi.”

Mutta “Make Me Feel” -videot saavat yhä enemmän huomiota. Siinä hän tulee eteenpäin ennakkoluulottomasti kauhistuttavana ihmisenä. Määritä Prinssi muistuttavan purppuravaloiseen valaistukseen, video löytää Monáen viettelevän tanssin ja flirttailu miehen kanssa ja naisen kanssa, joka juuri niin tapahtuu Westworld näyttelijä Tessa Thompson. Mielenkiintoista, että Monáe otti rakkautensa Prinssiin seuraavalla tasolla tämän ennätyksen kanssa. Prince-DJ: n, Lenka Parisin, nyt poistetun Facebook-postin mukaan loppuvuorikuvake auttoi häntä radalla antamalla hänelle syntetisaattorin. BBC Radio 1: n haastattelussa Monae kertoo työskentelystä suoraan hänen kanssaan. “Prinssi itse asiassa työskenteli albumilla kanssani ennen kuin hän siirtyi toiseen taajuuteen ja auttoi minua ääneen. Minä todella kaipaan häntä, on vaikeaa puhua hänestä “, hän sanoi.

Laulu on seksikäs, groovy ja sanoitukset lähettävät progressiivisen viestin: minä olen se mitä olen.

Pohjimmiltaan hän laulaa tunteesta tietyllä tavalla toiselle ihmiselle naisena, riippumatta kyseisen henkilön sukupuolesta. “Vauva, älä tee minua sanomaan sinulle, kaikki tunteet, joita minulla on sinulle, ei voida selittää, mutta voin kokeilla sinua”, hän laulaa lisäämällä: “Se on kuin minä” m voimakas ja hieman houkutteleva, emotionaalinen seksuaalinen taivutin. “

RELATED: Burberry Käytti Rainbowä uudistamaan sen ikonista Plaidia

Monáen seksuaalisen suuntautumisen aihe on luonnollisesti tullut esiin jo aiemmin – mutta on selvää: se ei ole kenenkään liiketoiminta vaan oma.

Vuonna 2013 hänet kysyttiin suoraan, oliko hän “tytöille” Sade aamulla radio show, johon hän vastasi aplomb: “Ei ole mitään väärää olla biseksuaali. Ei ole mitään väärää lesboa tai homoa kohtaan. Olen asianajaja. Minulla on ystäviä, jotka ovat saman sukupuolen suhteissa. Uskon, että rakkaudella ei ole seksuaalista suuntautumista “, hän sanoi. “Tiedät mitä, minä pidän henkilökohtaisen elämän itselleni. Mielestäni yksi niistä asioista on se, että haluan, että kaikki keskittyvät musiikkiini. “

Nyt hän kutsuu itseään “seksuaalisesti vapaiksi” ja haluaa, että ihmiset tietävät, mitä “Make Me Feel” on vain “juhlallinen laulu”.

“Toivottavasti tämä tulee esiin. Se, että ihmiset tuntevat itsensä vapaammiksi, missä he ovat heidän elämässään, että he tuntevat itsensä juhliksi “, hän sanoo äskettäin haastattelussa Huoltaja. “Koska olen naisten vallasta. Olen asiasta. Olen siitä, että hallitset teidän kerrontaa ja kehoa. Se oli minulle henkilökohtaista puhua jopa: anna ihmisten tietää, ettet omista tai hallitse minua, etkä käytä kuviani runnella tai tuomita muita naisia. “

Pirun oikeassa.

Joten laulu edustaa Monáelle eräänlaista tulosta? Hän ei ole julkisesti esittänyt lausuntoa – eikä se ole vaatimus. Kuten Sarah Mikhail, New Yorkissa toimivan LGBT-tukiorganisaation tukijärjestön vanhempi johtaja sanoo, seksuaalisen identiteetin keskusteluissa on todellakin valtaa julkkikunnissa, mutta yksittäisen on valittava, merkitseekö se.

“Jos pyydämme nuoria tuhatvuotisia, he saattaisivat sanoa: ‘Helvetti joo! Hän ei sano sitä, koska kuka välittää? “Se on leikkisä ja hauskaa ja jännittävää ja valtuuttavaa, ei väliä mitä,” Mikhail kertoo Tyylissä. “Emme saa antaa etikettiä kenellekään muulle. Kuljemme omalla ajallaan [Keskusta], joka auttaa ihmisiä taistelemaan omasta oikeudestaan ​​merkitä tai merkitä itsensä. LGBT-henkilöinä ja aktivisteina mielestäni meidän ei pitäisi koskaan tehdä niin, ja mikä tahansa edustajuus, jonka tiedämme, on yhteisöllämme mahtavaa. “

Fanit ylistävät Monáen viimeisintä projektia, kutsumalla sitä “biseksuaaliseksi hymni”, jonka mukaan Mikhail, joka kuvaa häntä “ystävänä” ja “liittolaisena”, on samaa mieltä.

Mikhail lisää, “Videota leimataan biseksuaaliseksi hymyksi, koska hän flirttaa tässä todella hauskassa ja voimakkaassa tavalla tämän miehen ja naisen kanssa, ja todellinen laulu sanoo:” Se on tapa, jolla sinä saat minut tuntemaan “. ovat sanoneet ikuisesti nähtävyyksistämme. Kyse on siitä, kuinka rakastat ihmistä eikä osia “, hän sanoo.

Ihmisoikeuskampanjan (HRC) mukaan noin 50 prosenttia LGBTQ-ihmisistä tunnistaa biseksuaaliksi. Silti he eivät useinkaan näe valokeilassa julkista keskustelua. “Videon katsominen palkitusta, mainstream artistista, joka asettaa biseksuaalisuuden eteen ja keskustaan, on uraauurtavaa ja varmasti jotain, jota kannattaa juhlia”, kertoo Ianthe Metzger, HRC: n lehdistösihteeri. “Liian usein biseksuaalinen identiteetti poistetaan tai liitetään stereotyyppeihin, jotka heikentävät sen legitiimiyttä, mutta tällaiset videot voivat varmasti siirtää neulan. Samalla on tärkeätä muistaa, että biseksuaalisuus on spektrin olemus, joka biseksuaali näyttää erilaiselta jokaiselle biseksuaaliselle henkilölle, joten meidän on aina lähestyttävä näitä keskusteluja nerokkaalla ja ymmärrettävällä tavalla. “

Megan Townsend, viihdealan tutkimus- ja analyysijohtaja Gay and Lesbian Alliance Against Defamation (GLAAD) -elokuvasta, väittää myös, että tarvitsemme enemmän bi-edustusta. “Jokainen bi-tarina juuri nyt -” Make Me Feel “näyttää Hullu Ex-Girlfriend, Shadowhunters, ja Brooklyn yhdeksän yhdeksän jotka kaikki sisältävät keskeisiä bi-merkkejä – lisäävät tarpeellisen keskustelun bi-kokemuksesta “, hän jakaa.” Jokainen näistä tarinoista ja heidän ylivoimaisesti myönteiset reaktiot avaavat oven seuraavalle osallistavalle taideteokselle ja seuraavaksi, ja niin edelleen. Näillä kuvilla on todellinen vaikutus siihen, miten ihmiset ajattelevat biseksuaalista, ja toivon, että näemme edelleen. “

Paljon on muuttunut paremmaksi vuodesta 2013, jolloin Monáe käsitteli seksuaalisuuttaan edellä mainitussa haastattelussa, vaikka työtä onkin tehtävä. On edelleen laillista ampua tai kieltäytyä asunnosta LGBTQ: stä monissa osavaltioissa, ja kuten Metzger huomauttaa, Trumpin hallinto on aiheuttanut useita uhkia LGBTQ-oikeuksia vastaan.

Monáe ei kuitenkaan ole niin hiljaa ponnistellut edustamaan aliedustettua voimakkaita rooleja elokuvissa kuten Kuutamo, elokuva, joka jakaa tarinan afrikkalais-amerikkalaisen pojan kamppailuista, kun hän kasvaa köyhyydestä kärsivässä, pitkälti homofobisessa yhteisössä. Hän on myös ollut aktiivinen kannattaja Time’s Up -liikkeestä ja siitä, että et voi sulkea naisia.

Vuoden 2018 Grammy-palkinnoissa hän toimitti seksuaalisen häirinnän lopettamiseksi kutsutun “ralliaistelun”, ennen kuin esitteli Kesha-rynnäkköpisteen uhreja “Rukoilemalla”. “Me tulemme rauhaan, mutta tarkoitamme liiketoimintaa. Ja niille, jotka haluaisivat hiljentää meitä, tarjoamme sinulle kaksi sanaa: Time’s Up, “Monáe sanoi. “Sanomme Time’s Upin palkkaeroista. Time’s Up syrjintään. Time’s Up kaikenlaista häirintää ja Time’s Upin vallan väärinkäyttöä varten, koska näet, että se ei ole vain Hollywoodissa. Se ei ole vain meneillään Washingtonissa. Se on täällä myös teollisuudessamme. Ja aivan kuten meillä on valta muokata kulttuuria, meillä on myös valta kumota kulttuuri, joka ei palvele meitä hyvin. “

Janelle Monae - Kesha Grammys
Theo Wargo / Getty Images

SAMANKALTAISET Master of None Tähti Lena Waithe kirjoitti hänen rakkaustarinaan, ja nyt uskomme Romance Again

Hänen lyhyt puheensa tapasi suosionosoituksia – samalla tavalla kuin hänen ensimmäiset laulunsa pois Likainen tietokone ovat nopeasti siirtymässä keskusteluihin, joita meillä on omituisia ihmisiä. Mikä ei tarkoita, että hän on pelottomasti keskustelemassa näistä asioista. Haastattelussa Apple Musicin Zane Lowelle Beat 1 -radalla hän oli samaa mieltä siitä, että tulevan albuminsa jälkeisiä viestejä ei ole helppo jakaa.

“Aion olla 100 prosenttia rehellinen, olen peloissani. Olen todella kauhistunut “, hän sanoi. “Se on niin rehellinen työ ja en tiedä miten ihmiset reagoivat siihen, Zane. En todellakaan tiedä. Ajatus siitä on sellaista, että minua pudottaa vähän, mutta minusta tuntuu siltä, ​​että minun on tehtävä jotain. Se, mitä olen aina tiennyt, tarvitsin ja se tapahtuisi. “

Monáen uusi musiikki on voimakas ja inspiroiva LGBTQ-yhteisöille, ja on piristävää nähdä joku tällaisessa mainstream-tasolla jakaa tällaisia ​​tarinoita.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

2 + 5 =

map