Viimeisen kauden Downton Abbey liikkuu kohti puoliväliä, Ladies Mary ja Edith rocking ura-nainen kaulus ja tutkia uusia romanttisia suhteita.

Edithin uusi liekki Bertie Pelham, lähiympäristön päällikkö, haluaa tavata hänet Lontoossa, kun sisarensa uusi helsinki, Henry Talbot, hämmentävä kilpa-ajuri, kutsuu Mariaa (Michelle Dockery) katsomaan häntä menemään testata pitkin, ei Marian idea hyvästä ajasta.

Häiden jännityksen jälkeen herra Hughes (aatamies Mrs. Carson) kamppailee kotimaansa kanssa. Mr. Carson haluaa syödä illallista uudessa mökissä, mutta ruoanlaitto ei ole yksi hänen monista taidoistaan, ja hän kääntyy rouva Patmorelle apua varten. Kokki tuottaa valmistettuja ainesosia, mutta niinpä ateria on katastrofi, jossa raakoja karitsoja ja poltettuja vihanneksia.

RELATED: Lily James väittää, että hän ei tunnu paljon Downton Abbey

Samaan aikaan New Footman Andyn ystävälliset kääntymykset kohti Daisyä hylätään. Hän itse myös hylkää Barrowin ystävälliset käännökset, kertoo Anna, että hän on kuullut alipalkasta eikä halua antaa hänelle mitään “vääriä ajatuksia”. Kuitenkin hän myöhemmin pyytää anteeksi hänen kurjuuttaan sen jälkeen, kun Barrow havaitsee, ettei hän voi lukea ja tarjota opettamaan häntä.

Mary, järkevä burgundi puku midi-hame ja pitkä-rivinen takki (jossa yhteensovittaminen tie näyttää hänellä liiketoimintaa), tarkastaa kiinteistön kanssa Tom Branson, joka ilmestyy tässä episodi kuin yleiskäyttöinen confidante ja kuulalaulu, neuvoo kaikki perheenjäseniltä tulevalle Englannin pääministerille.

Mary kertoo Tomille, että hänen suhteensa suhteellisen köyhään Henryyn ei ole vakava. “En tarkoita äänekkääksi,” hän sanoo (Mary? Snobbish?), “Mutta en aio naimisiin.”

Hän ja Tom katsovat Henry-rodun, ja sen jälkeen he kaikki menevät juomaan, mikä johtaa epätodennäköiseen Lady Maryyn pubiin, vaaleanpunaisiin helmiin ja kaikkiin.

Samaan aikaan Lontoossa Edith (Laura Carmichael) ja Bertie menevät kävelemään puistossa. Bertien työnantaja, hänen ainoa serkku, viettää paljon aikaa Marokossa maalaamalla “Tangerin nuoret miehet”. Innokerta, että hän on, Bertie sanoo, että hän ottaa serkkunsa lopulta naimisiin.

SAMANKALTAISET Downton Abbey Kausi kuudes jakso 3 Yhteenveto: Paluu, romantiikka ja häät!

Myöhemmin Edith kääntyy heidän päivämääräänsä näyttäen upealta metallinen kulta kirjailtu muutos. Innostunut Bertie suutelee häntä ja vakuuttaa olevansa vakava. Voi mitä hieno vaatekaappi voi tehdä!

Takaisin Downtonissa jokainen valmistautuu Neville Chamberlainin, hallituksen terveydentarhan, saapumiseen Lady Violetin illalliselle, joka toivoo tukevansa kampanjaansa paikallisen sairaalan hallitsemiseksi. Lady Violet (Maggie Smith) ja serkku Isobel kiistelevät asiaa ruokapöydässä, kunnes korostunut Lord Grantham dramaattisesti ilmaisee Tarantinon kaltaisia ​​verimääriä ennen romahdusta.

Hänet ryntää sairaalaan, kun synkkä laskeutuu portaiden alapuolelle. Carson on erityisen huolissaan rauhallisesta ulkoilmastaan ​​huolimatta, kunnes onnellisia uutisia saapuu: Lord Granthamilla on ollut operaatio korjaamaan burst haavaumansa ja se on hieno. Mutta kaikki ei pääty loppuun. Kuultuaan Lady Violetin huomautus odotettaessa ambulanssia Mary herättää epäilyttävän Marigoldin vanhemmuudesta. Vain loppuosa kertoo, kuinka Mary hoitaa sen!