Dorothyn sininen mekko Oz-velholta myy yli 1,5 miljoonaa dollaria

Ei ole kotoa kuin kotona, eikä myöskään ole mitään sellaista kuin Dorothyn pukeutuminen Ihmemaa Oz. New Yorkissa maanantaina Bonhamsissa järjestettävässä huutokaupassa nuori Judy Garland pukeutui sininen huppari pinafore ja paita pukeutunut CNN: n mukaan tunnistamattomaan voittajaan 1,56 miljoonan dollarin myytyyn kuvamateriaaliin. Emme todellakaan ole enää Kansasissa!

Mekko, joka sisältää pinafore, sovitettu rintaliivit, puuvillapaita ja täysi hame, jossa on hameen ja paidan sisäpuolella merkitty Judy Garland, odotettiin myyvän vain 800 000 – 1,2 miljoonaa dollaria. “Kuten me näimme tänään bonhams saleroomissa, mekko pidetään todellisen ja ajaton klassisen Hollywoodin ikoni”, sanoi Catherine Williamson, Bonhamsin viihde-muistoesineiden johtaja.

 Judy Garland-worn
TIMOTHY A. CLARY / AFP / Getty Kuvat

SAMANKALTAISET Juhlaa mitä olisi Judy Garlandin 93. syntymäpäivä

Amatööri elokuva kiehtoo edelleen silti voimakkaasti, sillä monet elokuvista tehdyt puvut ja rekvisiitta ovat nostaneet korkeita hintoja huutokaupassa. Vuonna 2012 yksi Garlandin muista elokuvasta valmistetuista puvustoista myytiin 480 000 dollaria ja Bonhams myi Bert Lahrin pelkurimyrkyt 3 miljoonaa dollaria vuonna 2014. 

RELATED: Mom Knows Best: Lyhyt historia kuuluisan äiti-tytär-tyylistä

Dorothyn mekko myytiin osana 400 klassista elokuvakokoelmaa, mukaan lukien skriptejä Casablanca. 

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

− 1 = 5

map