Brunello Cucinelli on idyllisestä kukkuloisturannastaan ​​Italian italialaisessa Umbria-alueella luonut uuden mallin ylellistä kulutusta varten, joka on hyvä sielulle. Mutta kaikki tulee hintaan.

Brunello Cucinellin, italialaisen kashmirin kuninkaan harvinaisessa maailmassa, on melko harvinainen kohdata hintalappu, joka sopii hyvin neljään luokkaan. Lähes 40 vuoden ajan suunnittelija on tuonut mukanaan ylellisiä urheiluvaatteita ja korkealaatuisia neuleita, jotka ovat ajattomia ja ikäviä, ja silmiinpistäviä hintoja. Mutta se on aihe Cucinelli mieluummin lähestyy, kuten kaikki hänen elämässään, filosofisesta näkökulmasta.

VIDEO: Kiitotien remix: Katso New Yorkin muotiviikkoa

“Mikä on ihmisarvon kustannus?” Hän kysyy yhden iltapäivän takana tyhjää työpöytää yhtiön pääkonttorissa Solomeon umbrian kylässä, keskiaikainen kukkulan kylä, joka on niin pieni, että lähes jokainen rakennus ja henkilö on liitetty Cucinelli-yritykseen jollain tavalla . “Kunnioitatko ihmisiä, jotka tekevät tuotteitasi? Missä he ovat tehneet? Ja miten?”

Tyylissä October Brunello Cucinelli 9
Venturelli / Getty

Pitkää herrasmies, jolla on rento tyylikäs tyyli, joka tuntuu hyvin sopivaksi hänen vielä poikakynänsä komeille, huolellisesti riehtuneille piirteille, 64-vuotias puhuu kapellimestarina käyttäen koko kehoa. Hän asettaa hänelle valkoisen paperiarkin ja vetää pystysuoran linjan alas keskelle järjestämään ajatuksia, jotka muotoutuvat hänen mielessään, tässä yhteydessä punnitsemalla nautintoja hemmottelusta vaaroihin suihkumisesta nopeassa muotiaikana.

Jokainen malli kulkee läpi useita laadunvalvontapisteitä, pesusta viimeistelyyn ja kuljetukseen. Kun tämä villapaita tuli liikkeeseen, se sai Suki Waterhousen silmän. sukiwaterhouse / Instagram.

“Vuosittain tuotetaan 80 miljardia vaatetta”, hän sanoo. “Joten meillä on kaksi tietä, joita voimme tehdä tulevaisuudessa. Voimme tehdä hyvin teollisuustuotteen, joka on aina halvempaa missä tahansa muualla maailmassa – ja mielestäni markkinoilla on vain liikaa. Tai voimme tehdä kalliita, tunnistettavia malleja uskomaton käsityötaito ja yksityiskohdat. Se tie, jonka aion seurata. “

Tyylissä October Brunello Cucinelli 10
Kohteliaisuus Brunello Cucinelli

Kauniiden vaatteiden tekemisen lisäksi Cucinellin elämän tehtävänä on ollut rakentaa yhteiskunnallisesti tietoisia arvoja edustava yritys, jossa työntekijöitä pidetään johtajien tasavertaisina. Hän sitoutuu käsitteeseen, joka tunnetaan nimellä “humanistinen kapitalismi”, jossa suuri osa yrityksen voitoista palautetaan yhteisölle säilyttämistoimien avulla ja kauppakoulun perustamiseksi. Cucinelli on hankkinut naapurimaiden tehtaat korvaamalla ne puistoineen ja hedelmätarhoineen, ja hän palautti 14. vuosisadan linnaan sellaiseen koskemattomaan kuntoon, että Solomeoa on kuvattu “cashmereen Disneylandiksi”. Lähes jokaisella kulmalla on mainostaulu, joka mainitsee kirjailijan tai ajattelijan , Konfutuksesta Sokrates-ohjelmaan. Yksi Cucinellin suosikkiluettelosta on Dostojevskin mukaan: “Kauneus pelastaa maailman.”

Tyylissä October Brunello Cucinelli 1
Kohteliaisuus Brunello Cucinelli

Monet Cucinellin asiakkaista tulevat Solomeoon, joka on noin kahden tunnin ajomatkan päässä sekä Roomista että Firenzestä, ja näkee, missä ja miten heidän vaatteensa tehdään. He usein liittyvät työntekijöihin lounaalla yrityksen kahvilassa, jossa valikossa voi olla tomaattia ja basilikaa (hänen vaimonsa Federican resepti), paikallisia hedelmiä sekä oliiviöljyä ja hunajaa. “Mikään ei ole täydellinen”, työntekijä varoittaa yhdestä vierasosasta. “Älä koskaan tilaa valkoista viiniä Umbriassa.”

Tyylissä October Brunello Cucinelli 2
Kohteliaisuus Brunello Cucinelli

Nähdäksesi kaiken tämän ensimmäisen käden on todennäköisesti paras tapa ymmärtää, miksi Cucinellin mallit maksoivat yhtä paljon kuin he tekevät, ja miksi, kun yrityksen myynti on kasvanut 10 prosenttia viimeisen vuoden aikana 500 miljoonaan dollariin, yhä useammat ihmiset ostavat niitä. Se voi olla tuote, jolla on vain vähän varaa – peruspusero on noin 3500 dollaria, ja paitoja on noin 500 dollaria – mutta tehtävänä on hyötyä ja rikastuttaa koko alue.

Tyylissä October Brunello Cucinelli 4
Kohteliaisuus Brunello Cucinelli

Ennen kuin Brunello Cucinelli meni julkisesti Milanon pörssissä vuonna 2012, suurin osa yhtiöstä oli toiminut kylän sisällä, aivan kuten sen jälkeen, kun suunnittelija – joka oli kasvanut viljelysmaalla Perugian lähellä ja aloittanut kassamon värjäysyhtiön vuonna 1978 – muutti siellä vuonna 1982 naimisiin Federican kanssa, missä hän kasvoi. Yrityksen laajentuessa Cucinelli muutti tehdas mäen juurella, joka on nyt rönsyilevä 430 000 neliöjalkainen, lasimaisen rakennuksen kampus, joka sulautuu maaseudulle, jossa on keltaisia ​​ruusupensaita ja suihkulähteitä. Yli 1 000 työntekijän keski-ikä on 38 ja monet heistä näyttävät nuorilta kuin opiskelijat, vaikka he ovat paljon paremmin pukeutuneita, koska yritys tarjoaa jyrkän alennuksen työntekijöilleen. Cucinelli antaa myös bonuksia kulttuuriseen rikastukseen, jota voidaan käyttää katsomaan näytelmiä tai käydä museoissa, ja hän suostuu lähettämään sähköpostia työajan jälkeen, joka päättyy viipymättä klo 17.30..

Monien 14. vuosisadan rakennusten palauttamisen myötä Cucinelli perusti kouluja räätälöintiin ja kuviointiin sekä puutarhanhoitoon. Kohteliaisuus Brunello Cucinelli.

Toimiston lisäksi on hyvin vähän yksityistiloja; Sen sijaan suuret huoneet ovat omistautuneet kauppa-esityksiin ja suunnitteluryhmiin, värjäykseen ja pesuun, tuotannon eri osa-alueisiin ja laadunvalvontaan sekä kirjanpitoon ja verkkokauppaan, kaikki levittäytyvät kauniilla mutta arvoituksellisella järjestyksellä. Cucinelli sanoo, että kaiken kaiken yhdistäminen on, että kaikkien pitäisi tuntea arvostusta etenkin tehdasasenteissa. “Mitä he tekevät on hyvin toistuva”, hän sanoo, “joten on tärkeää käsitellä heitä kunnioittavasti.” He myös investoivat enemmän luovaan prosessiin.

RELATED: 10 Fall Wardrobe Staples sinulle ehdottomasti

Mikä tekee Cucinellista niin mielenkiintoisen, että hän ylläpitää tiukkoja odotuksia – ei vain syödä, vaan myös miten käyttäytyä ystävällisesti työtovereille – ja silti hän on eräänlainen softie. Kun yksi hänen tyttäristä kysyi, voisiko hän siirtyä Amerikkaan muutaman kuukauden ajan, hän sanoi kyllä ​​ja jopa ehdotti, että hän kutsui poikaystävänsä. “Hän oli yllättynyt”, hän sanoo. “Mutta pelkäsin vain, että hän menisi rakastamaan amerikkalaista eikä koskaan tule takaisin.”

Tyylissä October Brunello Cucinelli 6
Araya Diaz / WireImage

Womenswear-huoneessa, jossa Cucinellin vanhemman tyttären, Camillan, johtama tiimi kehittää ideoita, kangasnäyte potinpitäjän kokoa ohjataan tarkastamiseen. (Carolina, hänen nuorempi tytär, työskentelee digitaalisessa muodossa.) Monimutkaisella kuvioinnilla, jossa yhdistyvät käsin kirjonta höyheniä ja hopea- ja kultaisia ​​lankoja, prototyyppi tulee lopulta osa puseroa, joka sopii seuraavaan kokoelmaan, joka on ” futuristinen nomadi “. Mutta yksi lanka vetää, joten se lähetetään edelleen hienostuneeksi.

“Mitä vaikeampi on tehdä, sitä enemmän he haluavat saada sen oikein”, Camilla sanoo.

Tyylissä October Brunello Cucinelli 7
Robert Kamau / GC Kuvat

Alas portaiden, tehtaan kerros on meri terraatto-laatat ja alhaiset hyllyt, joissa pudotukset ovat valmiit merenkulkuun; noin 200 000 kappaletta vuodessa on tyypillistä. Maria Grazia Funari, joka on työskennellyt Cucinellissa 30 vuoden ajan, kommunikoi muutokset ja kääntää tekniset tiedot knittereille. Puserot hienovaraisesti koristellut villapaidat asetetaan kuivumaan lyhyen pesun jälkeen niiden pehmenemiseksi. Lähellä, ryhmä tutkii käsityötä kymmenkunta miekkakuppi-villapaidassa, joista kullakin on kullan ja lyijyn harmaa kuvio, joka kestää viikkoja. Kuukauden kuluessa nämä neuleet menevät kauppoihin, kukin hintaan 4 925 dollaria. (Suki Waterhouse lähetti sattumalta Instagram-kuvan itsestään yllään kesäkuussa.)

“Oli vain 16 meistä, kun aloitin”, Funari sanoo. “Joten joka päivä on emotionaalista, kun näen, kuinka paljon olemme kasvaneet. Olemme erittäin moderni yritys, mutta meillä on edelleen perintöä. “

Tyylissä October Brunello Cucinelli 8
Sylvain Gaboury / Patrick McMullan Gettyin kautta

Cucinellin pyrkimys sijoittaa työntekijöitään samalla tavalla koskee myös hänen asiakkaitaan. Hänen tunnistettava esteettäänsä perustuu perinteisiin urheiluvaatteisiin, painottaen harmaa, laivastonsininen, enemmän harmaa ja satunnaisen mauvun pop-pehmeä, haaveileva paletti, joka on sukupuolineutraali ja sopiva kaikenikäisille. Itse asiassa hän on luonut vaatekaapin, joka on yhtä helppoa kuin yhtenäinen. Hyvä pastakastike kuten Cucinelli-asu, harvoin vaatii enemmän kuin kolme ainesosaa: kauniisti räätälöity takki, joko höyhenpeiteinen villapaita tai liinavaatteet ja housut, jotka ovat kapeneva ja leikattu nykyaikaiseen leikkaukseen. Voit tehdä parempia parempia laadukkaita kappalemääriä kuin mitä voit tehdä. Ja hän uskoo suunnittelijoiden investoivan italialaiseen tuotantoon.

“Meillä on historiaa”, hän sanoo. “Tässä yritän antaa sinulle italialainen identiteetti. Jos aion ostaa kellon, menen Sveitsiin. Jos aiomme ostaa samppanjaa, sen on oltava ranskalainen. En yritä olla snob, mutta tunnen kulttuurin. “

Jos haluat saada lisää tarinoita, poista lokakuun numero Tyylissä, saatavilla lehtikioskeille, Amazonille ja digitaaliselle lataukselle syyskuu 15.