Takaisin Story: Fanny Packin lyhyt historia

Tällä hetkellä ei ole mikään salaisuus, että fani-paketti, käsinrantaperheen halvempi jäsen, on kokenut massiivisen elvytyksen tänä vuonna. Muotiviikolla havaitut mallit molemmissa malleissa ja katsojissa yhtä hyvin kuin nykyinen versio handsfree-lisävarusteesta on paljon tyylikkäämpi ja herttaisempi kuin sen retro serkku (ei kuitenkaan aina vyötärön ympärillä). Mutta mitä ajattelemme alkuperäisenä fanaattina – tai “bumbagina”, koska sitä kutsutaan valtioiden ulkopuolelle (brittiläinen englanti, faneja ovat täysin eri ruumiinosat) -historia on niin hämärä kuin sen paikka muodikkaassa yhteiskunnassa.

Australian nainen, nimeltään Melba Stone, tunnetaan laajalti keksimällä bumbag vuonna 1962 (sanotaan, että hän oli innoittamana kengurupusseilla). Mutta kun aloin etsiä Time Inc.: n arkistoja varhaiseen viittaukseen pussiin, törmäsin sisään Urheilu kuvitettu joka juontaa juurensa vielä 22.11.1954. Artikkelissa “Christmas by Mail Order” esiteltiin 50 ideoita lahjoista, joita voit tilata postitse New England. Tarjousten joukossa oli aito itävaltalainen lederhosen 22,50 dollaria, kiinteä messinki “come-and-get-it-kello” 5,50 dollaria ja “kevyt nahka” fanny pack “” 10 dollaria [alle] – maajyrittäjän vaha ja lounas. “(” Se on myös hyödyllinen pyöräilijöille, retkeilijöille, hevosvalmistajille “, toimittajat lisäsivät.) Seuraavan kuukauden aikana lehti suositteli fanny-paketin vaihtoehtona hiihtäjien selkäreppuille. “Ota tämä Davos’iin”, kirjailija kertoi “Vinkkejä parsenn-hiihtäjiin”.

häpy Pack Sports Illustrated - Embed
Richard Meek / Sports Illustrated

Itse asiassa fanny-pakkaus oli ollut suosittu eurooppalaisten hiihtäjien keskuudessa jo vuosikausia, ennen kuin se tarttui 80-luvun turisteista rahdepussiin ja 90-luvun raversin lääkekannokseen. InStylen varajäsenen päällikkö, Sveitsistä kotoisin oleva Anne Egli kertoo, että hän oli 70-luvun puolivälissä naamassa fanipaketti Alpine-rinneista lapseksi, mutta vain he kutsuivat sen “bauchtasche” tai “vatsakassiin”. kuinka monta ihmistä tosiasiallisesti pukeutuvat takana?) “Se oli iso päivitys kuluneesta nahasta valmistetusta selkäreppistä, jonka isäni vetäytyisi hiihtomatkoilla”, hän muistelee. “Tuomasimme aina omat voileipämeensä ja hedelmämme lounaalle, ja voileivät tarttui fanny-pakkauksen kaarevaan muotoon. Lumi joutuisi joskus vetoketjun läpi. “

Huolimatta tästä suunnitteluvirheestä, bauchtasche olisi parantanut vanhempia, etukäteen vetoketjullisia vyöpusseja, jotka on vakoilla keskiaikaisessa kuvassa [alla]. Niitä käytettiin pääasiassa siksi, että vaatteilla tuolloin ei ollut kiinnitettyjä taskuja. Kiinnityt hihnaan johtoa varten, nämä pussit olivat tyypillisesti nahkaa, jossa on läppä aukko tai kangas kerättynä aukolla. Jotkut lajit, kuten Skotlannin suolainen, kuluneet kiltin edessä, eivät olleet vain utilitaristisia vaan myös rikkauden ja tilan symboli.

Yksityiskohta of:Gaston Phoebus(1331–1391)Recognizing a Great Hart from the Fraying PostLivre de la chasse, in FrenchFrance, Parisca. 1407
Gaston Phoebus / Art Resource

Samoin Chatelaine-kukkaro, joka oli suosittu naisten keskuudessa Victorian ja Edwardian aikoina ja joka oli peräisin keskiajan chatelaineista, voisi olla varsin arvokasta. L.A: n muotisuunnittelun ja kaupankäynnin instituutin mukaan kalleimmilla oli hopea runko ja sulkeminen. Laukku itse oli usein silkkiä tai samettia, joskus tehostettuna applikaatiolla, kirjonta tai pitsi.

1903
Tulosta Keräilijä / Getty Images

Kuitenkin aikaisinta viittausta, jonka löysin fanny-pakkaukselle, ei ole yllättäen kuvattu käytännön tarkoitukseksi. Aika lehden 26.10.1992, “Iceman” -katemateriaali kertoo jäädytetystä 5300 vuoden ikäisestä ihmiskehosta, joka on päällystämättömän turkisnaulan päällä kudotun ruohokannan alla. Hänen varusteistaan ​​oli “nahkainen pussi, joka muistuttaa pieniä versioita” fanny-paketeista “, joita matkailijat käyttävät tänään. Sisällä hän kuljetti teroitettua luuta, jolla luultavasti käytettiin ompelureikiä nahkassa, ja piikarbora-poranterä.

Iceman Fanny Pack
Etelä-Tirolin arkeologinen museo – www.iceman.it

Joten, onko alkuperäinen fanny-paketti keksitty kivikaudella pitämään työkaluja tai 1960-luvulla varastoimaan jäädytettyjä lounaita, se on kestävä trendi, että paremmaksi tai pahemaksi ei näytä siltä, ​​että se menee pois.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

− 1 = 3

map