Mene alhainen natrium näillä suolattomilla maustekastikkeilla

Jos et ole kuullut, suola on uusi sokeri. Ainakin tämä on tärkein viesti äskettäisen New Yorkin kaupungin sääntöjen takia, joka vaatii monia ravintoloita kaupungeissa merkitsemään valikoitavien suolapitoisuuksien sisältävät elintarvikkeet. Symboli, suolapurkki kolmiossa, ilmoittaa, että valikkokohta sisältää enemmän kuin päivittäinen suositeltu suolan raja, joka on 2300 milligrammaa, noin tl.

Liiallinen suolakulutus liittyy toisiinsa terveysongelmista, erityisesti korkeasta verenpaineesta, jota pidetään sydänsairauksien riskitekijänä. Ja koska sydänsairaus tappaa enemmän naisia ​​vuosittain kuin kaikki syövät yhdessä, olemme mielellämme ohittamaan suolaa. Kesä on maustamiskausi, mutta kaiken takapihan grilli-istunnoissamme. Niinpä me tapasimme ruokaa ja viiniä kirjailija Jill Norman, joka on kirjoittanut Yrtit ja mausteet: Cookin viite ($ 19, amazon.com) joillekin suolattomille mausteyhdistelmille, jotta kaikki ateriat saisivat ylimääräisen potkun.

italialainen

Italialaista ruoanlaittoa kotitekoista kosketusta makuprofiilia varten Norman ehdottaa tuoreiden yrttien käyttöä klassisen gremolata-valmistuksen tekemiseen. Tämä yhdistelmä on klassinen koristelu osso bucolle ja pariliitos hyvin grillattua tai paistettua kalaa, linssiä ja papukypsää kanssa ja sitä voidaan sekoittaa liha- ja siipikarjatuissa. Tehdä: Yhdistä vain yksi valkosipulinkynsi, kourallinen litteitä lehtipuukleja ja puolikkaana sitomattoman sitruunan raastettu kuori.

RELATED: Kuinka tehdä Candy Sushi

japanilainen

Jotta saat maustettua mausteista aterioita, joissa on japanilainen ilme, piiskaa seitsemän maustejauhetta. “Shichimi togarashi, usein vain heitetty shichimi, kääntää seitsemän makua chiliä”, kertoo Norman. “Kaava vaihtelee alueen mukaan, mutta vaikka se sisältää alle seitsemän ainesosaa, nimi ei muutu.” Sekoitus sopii mainiosti udon-nuudeleita, keittoja, nabemonoja (yksiastiat) ja yakitori.

Tehdä:

2 tl valkoista seesaminsiemeniä

1 tl murskattua kuivattua mandariinikuorta

2 tl nori hiutaleet (aonori)

2 tl chili hiutaleita

1 rkl sansho

1 tl musta seesaminsiemeniä

1 tl unikonsiemeniä

Jauhota valkoiset seesaminsiemenet ja mandariini kuori karkeasti. Lisää nori ja chilli hiutaleet ja jauhaa uudelleen. Sekoita jäljellä olevat ainesosat ja säilytä ilmatiiviissä säiliössä.

Kiinalainen

“Kiinalaisessa kulttuurissa tasapainotetaan viidestä makuista – suolainen, hapan, katkera, pistävä ja makeutettu lääke- ja kulinaarinen potentiaali”, sanoo Norman, joka ehdottaa tämän yhdistelmän käyttämistä säästeliäästi hitaasti keitetyistä astioista, marinadeista ja mausteista liha tai siipikarja, joka paistetaan tai grillataan.

Tehdä:

6 tähden anis

1 rkl Sichuanin pippuria

1 rkl fenkoli siemeniä

2 tl naudanlihaa

2 tl kaakaota tai kanelia

Hiomaan kaikki mausteet jauheeksi. Siivilöi ja säilytä ilmatiiviissä säiliössä.

intialainen

Kokeile intialaisia ​​illallisia aromaattisella garam-masala-seoksella, jota Norman kuvailee lievänä, ja hieno korostus kardemummalla. Parasta kebabeja ja klassisia moghul-ruokia, jotka on tehty voin ja kerman tai jogurtin kanssa.

Tehdä:

2 rkl vihreää tai 3 rkl musta kardemumma

1/2 kaneliä

2 terää

2 tl mustapippuria

1 tl nauhat

Poista siemenet kardemummasta ja hävitä palat. Ripottele kaneli kappaletta. Yhdistä kaikki mausteet sähköhiomakoneeseen ja hienota jauhe, sitten seula. Säilytä ilmatiiviissä säiliössä 2-3 kuukautta.

RELATED: Aperol Grapefruit Spritz Resepti

Lähi-itä

Jos jotain on hieman levitettävämpi, kokeile klassista Lähi-idän innoittamana olevaa Za’ataria. “Za’atar on geneerinen nimi useille yrtteille, joilla on timjami-suolainen-oregano-aromi”, Norman sanoo. Sitä käytetään yleisesti lihapullilla ja kebabeilla, ja sitä voidaan käyttää pulloa vihanneksia tai sekoittaa pastalle oliiviöljyllä ja levittää leipää.

Tehdä:

60 g (2 oz) seesaminsiemeniä

30g (1oz) maadoitettu sumakki

30g (1oz) kuivattua uatua tai timjamia, jauhettua

Kuivaa paahtamalla seesaminsiemeniä muutaman minuutin ajan sekoittaen usein. Anna niiden jäähtyä, sekoita sitten sumacin ja za’atarin tai timjun kanssa. Säilytä ilmatiiviissä säiliössä 2-3 kuukauden ajan

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

41 − = 37

map