Kukaan ei ole liigasi

App-based dating, ja hashtag-kykyinen kaikessa, suhteen kamppailu voidaan niin usein yhteen, yhteen ainoa, zeitgeisty buzzword: ghosting, breadcrumbing, ja Gatsby-ing, oh my. Jokainen on stressaavaa omalla erityisellä tavallaan, mutta enimmäkseen he ovat syntyneet ihmisen tarpeesta välttyä kiusallisilta keskusteluilta tai vastakkain kaikin keinoin. On kuitenkin yksi menetelmä, joka etsii hankalaa – se houkuttelee pienintäkään turvattomuutta ja salvat kiinni, ruokkimalla kuin pyhimys sen saarella – ja se on ollut jo vuosien ajan. Se olisi tietysti negging.

Ruma sana räikeämmästä käytännöstä, negating tarkoittaa olennaisesti tarjoamalla jotakuta kohteliaisuutta, joka kuljettaa sen kanssa piilotettua viestiä, jonka mielestä heidän pitäisi hakea hyväksesi – ja et ole niin varma, että he ansaitsevat sen. Se on käänteinen suunnittelu dating “liiga” oikealla paikalla, sanoen: “Et ole minun. Mutta sinun pitäisi pyrkiä olemaan. “

Tämä tapahtui minulle kerran, päivämääränä, jonka muuten ajattelin olevan täydellistä. Jaamme juomia auringon alla, aivan kuten elokuvissa, kun koko asia torpedoitiin yhdellä soul-murskaavalla kommentilla. “Ihmiset, joiden mielenkiintoinen elämä houkuttelevat ihmisiä vähemmän mielenkiintoisella elämällä”, sanoo päivämääräni ylimielisesti. Olimme puhuneet hypoteettisesti päivien asettumisesta, mutta tämä kommentti tuntui selvästi vähemmän hypoteettiselta. Hän puhui meistä. “Kun sinulla on jatkuvasti kavereita ja ystäviä sisään ja ulos, se osoittaa, että sinulla on resursseja, eikö? Rahaa, huumoria, ideoita … Se on jännittävä ja houkutteleva, ja ihmiset, joilla on tylsää elämää, haluavat olla jännittävämmillä ihmisillä. “

Hän oli 30-vuotias, ja olin vain 22. Hän oli viisas ja varma itsestään, kun minulla oli hyvin vähän käsitystä siitä, kuka olen tai mitä tulevaisuuteni pidettiin. Jos olen erittäin avokätinen, voin sanoa, että hänellä oli mahdollisuus, että hän ajatteli minulle hyödyllistä elämänneuvontaa 25: n toiselta puolelta. Kummassakin tapauksessa hänen sanomansa oli selvä: “Minä olen sinun liigassasi .”

Se istutti siemeniä, joka on todella vaikea ryöstää. Mielestäni hän oli mielenkiintoinen. Siksi halusin päivittää hänet ensiksi. Oliko minä erehtynyt tavoittamassa asemiani elämässäni? Oliko minun tylsää ja huonoja päivämääriä oranssin taivaan alla? Minulle oli tullut rakkauselämääni, joka oli tullut syyksi, ja yhtäkkiä tunsin katastrofisesti epämiellyttävän.

Tietenkään hän ei ole kirjaimellisesti korkeammalla tasolla, mutta vahinko oli tehty. Eri liigamme oli sovellettu. Kun kerroin ystävilleni tästä, monilla oli samanlaisia ​​kokemuksia jakamaan. “Kaveri [kerran näki] arvosanani paperiin ja sanoi, että hän oli järkyttynyt ja vaikuttunut siitä, että olen tehnyt niin hyvin”, kertoi minulle Cecelia Bowman, Etelä-Afrikan opiskelija. “Luulen, että sen oli tarkoitus olla kohteliaisuus, mutta se oli niin ahdistavaa ja sai minut tuntemaan todella pienen”, hän sanoo.

Shelly *, 22, sai tämän kokemuksen toisena päivänä, aivan kuten hän ja mies, jonka hän näki yhdistettynä yhteiseen kahvinrakkauteen. “Hän viittasi joihinkin pseudoscience-tyhmyyksiin siitä, kuinka liian kauan kahvin juominen voi tehdä tassuistasi pienemmiksi. Minulla on pieniä tissit, ja olen täysin kunnossa, mutta se oli hyvin outo tapa kiinnittää huomiota siihen ja saada minut tuntemaan itseni pahoin, hän sanoo. Viitaten hänen ilmeiseen ominaisuuteen haittavaikutuksena tai puutteena, hän asetti vallan. Hän perusti liigat: Hän ei tavallisesti ollut hänen tyyppiä; hänen täytyy työskennellä kovemmin, jotta hän olisi tarpeeksi hyvä. Aivan kuten hän, hänet sai tuntea olevansa saalis.

Mutta mitä “tarpeeksi hyvä” tarkoittaa jopa? Kuka päättää, mikä on hyvää? Olitpa idolisoitu kumppaniksesi, joka tuntee riittämättömyyden tai niputtaa rakkautta budissä, koska lapsellinen mielikuva heidän havaittavista riittämättömyydestään (tai siitä, mitä sinulle on tapahtunut) tunnustaa, ettei ole olemassa sellaista, että “liigasi” vapautuu. Ensinnäkin on olemassa paljon harmaata aluetta.

Mikä on kuitenkin dating-liigoja?

Moderni dating on helpommin kuin koskaan löytää ja luetella datapisteitä, jotka määrittelevät ja arvostavat romanttisia näkymiä. Pieni LinkedIn-verkko luo kysymyksiä vauraudesta ja koulutuksesta. Facebook ja Instagram täyttävät ulkonäön ja sosiaalisen aseman puutteet. Ja jonnekin kauhalla, jossa kaikki on “liiga”. Liigajärjestelmään perustuva dating yksinkertaisesti merkitsee nämä tiedot, tekee tuomion siitä, miten se pinoa omaa vastaan ​​ja käyttää tulosta ilmoittamaan tapaa, jolla voit käsitellä muut, jotka saattavat kiinnostaa sinua. Sano näin, on selvää: se on elitististä. Se on epäkohteliasta. Koko asia on vanhentunut ja klassinen ja matala. Mutta myös Rachel Sussman, LCSW, New York City -perustainen terapeutti ja suhde-asiantuntija, “Se on normaalia.”

“Olen kuullut vertailuja ammateista, kuinka paljon rahaa joku tekee, mihin he menivät college-elämään, kuinka korkeita he olivat, kuinka paljon he painostavat; nämä ovat tapoja, joilla pienellä tietokoneen aivoilla mitataan aina asioita “, hän sanoo. Ja vaikka hän ei ole huomannut asiakkaitaan suorastaan ​​sanovan, että joku on poissa liigansa (“koska se kuulostaa niin pahalta”), hän on samaa mieltä, että tällainen luokittelu on elossa ja hyvin.

“Mielestäni on iso asia, kun tapat jonkun sovelluksesta, päättää, pitävätkö he kuumina vai eivät,” hän sanoo. Hänen asiakkailleen on puhuttu tuosta ratkaisevasta hetkestä, ihmettelevät, “voivatko he nähdä tunne, että he haluavat osoittaa tämän henkilön?”

Treffit Leagues Quote - Embed

Voimme keskustella koko päivän, onko olemassa ihmisten välisiä puolueettomia eroja, jotka tekevät “kunnolla” heille toistaiseksi; tai tehdä yksi palkinto ja toinen taistelija. Mutta katsellen pop-kulttuuria, liigat ovat ehdottomasti “juttuja”. Ja heitä esitetään yleensä suotuisasti.

Epäonnistuneiden rakastajien mato on ollut mediassa vuosikymmeniä; klassisesta My Fair Lady että Titanicin ikoninen Jack ja Rose, koko Molly Ringwaldin kanoni melko paljon ja enemmän kuin muutama Disney-tarina. Nämä kahden ihmisen väliset suhteet eriarvoisista sosiaalisista asioista näyttävät olevan epäonnistuneet, joten juurimme heitä kaikkia vastaan ​​(vain kasvattavat nämä jalat, Ariel – voit tehdä sen!). Sitten pääsemme kärsivälliseen matkaan, kun he kamppailevat rakentaakseen jotain sellaista, joka muistuttaa onnistunutta suhdetta tällaisesta epäselvyydestä, kuten sopivasti otsikoitu 2010 rom-com Hän on pois minun liigalleni, tai Billy Joelin kidutetun “Uptown Girl”: n sanoituksista lähes kolme vuosikymmentä ennen sitä. Haluamme uskoa, että kaikki on tasoa, ja siihen kuuluu ihmisiä, joista me tänään on.

“Mielestäni liigat ovat yleisesti olemassa ja ihmiset, jotka vakuuttavat itseään, että heitä ei ole lainkaan, tekevät itse huonoa palvelua”, sanoo Heather Canon, 24. “Pidän kaikkia ominaisuuksia, joita henkilö tuo potentiaaliseen suhteeseen , suhteessa sekä “kilpailuun” että mahdollisiin otteluihinsa. “Se, kuinka kilpaile omasta kaliiperiäsi (päivämäärän tai kumppanin) kanssa, on keskeinen perussäännöt. Se ei myöskään ole seksikäs. Se on kuin työnhaastattelu.

RELATED: Relationship Red-Flags olet todennäköisesti puuttuu avioeron lakimiehen mukaan

Hänen oppilaansa Cecilia Bowmanin mukaan hän on luottanut liigayhteihin keinona tarttua valtaan hänen aiemmissa suhteissaan. “Kun katson taaksepäin, teen tarkoituksellisesti” päivämäärän “, kun tulee älyyn”, hän sanoo. “Haluan olla älykkäämpi henkilö suhteessa. Uskon, että siksi teen nuorempia kavereita; se on melkein tapa olla varma, että olen kypsempi, “yhdessä” henkilö suhteessa, ja siksi on enemmän hallintaa, luulisin. “

Virran dynamiikka on usein tällaisen ajattelun keskipisteenä, ja vaikka ei ole pulaa selityksistä, millä tavoin miehet voivat olla – ja naisiin kohdistuva väärinkäyttö – tämä erityinen vuorovaikutus ei ole sukupuoleen perustuvaa. Se ei ole edes spesifistä hetero-kumppanuuksille.

31-vuotias liiketoimintajärjestelmäanalyytikko Joel Caban kuvastaa tätä asiaa: “Gay-dating-profiileissa on hyvin alttiina” kastijärjestelmä “, jos haluat. Oletetaan, että [maskuliininen] on parempi kuin [naisellinen], lihaksikas tai toned on edullinen rasvan yli jne. Tätä yhtälöä ei voida myöskään jättää huomiotta.

Hänen nähtäväksi katsottujen “mieltymystensä” ilmaisevat selkeästi apps kuten Grindr, jossa kerran satirical ja meme status RuPaul’s Drag Race viittaus – “Ei femmia, rasvoja tai aasialaisia” – on tullut yleinen ja sosiaalisesti hyväksytty osa käyttäjäprofiileista.

Vahingollisten, loukkaavien ja pelottavien töiden lisäksi tämä ei edes ole laillista. Siitä syystä kuuluu Sinakhone Keodara, joka on peräisin Laosista ja törmää Grindrin “ei aasialaisia” tekstiin. NBC ilmoitti aiemmin tässä kuussa, että näyttelijä ja tuottaja kerää nimet luokkatyyppisen kannekirjelmän puolesta alustaan ​​rasistisen syrjivän kielen puolesta.

“En usko, että olen hankalaa. Olen koulutettu, hyvää työtä, olen hyvin matkustellut, monikielinen … Mutta kaiken edellä esitetyn takia, minulla on sisäänrakennetut epävarmuustekijät, joita en ole “masc” tarpeeksi tai ruumiini ei ole ” t näyttää [tiettyä] tapaa, “Caban sanoo. Ja hän luultavasti tuntuu tällä tavoin, koska hänelle on sanottu kirjaimellisesti niin paljon, yrittäen saada päivämäärän.

LIITTYVÄT VIDEOT: Kuinka uudistaa kipinä suhteellasi

Eikö tämä paska?

Muista, että päivä vuonna 2017, kun internet tuli selville, että Chris Evans ja Jenny Slate olivat alkaneet seurustella (ensimmäistä kertaa), ja yksimielisyys oli äärimmäisen epäuskoinen siitä, että supersankari olisi mukana, mikä lyhyt henkilö, jolla on kiharat hiukset, joka on lahjakas ja hilpeä näyttelijä? Sosiaalisen median tulosteiden perusteella tuli selväksi, että monille ihmisille tuntematonta oli se, että joku, jonka he löytävät uskomattoman kuumana, ja joku, jonka he pitävät tavallisena kuumana, haluaisivat olla yhdessä. Miksi niin? Onko se haastavaa, miten mitataan omia arvoja ja kuka uskomme oikeutetuksi tähän asti?

Se vie vain keskustelemaan jonkun kanssa, joka uskoo liigaan liikaa katsomaan ajatusta eroon. 27-vuotias finanssi-kaveri, jota kutsumme Matt *: lle, myöntää, että hän on jatkuvasti sekaantunut parisuhteilta, jotka näyttävät olevan fyysisesti epätyydyttäviä: “Näen, että niin monet eivät ole hyvässä kunnossa kaverit näillä melko houkuttelevilla naisilla tai todella kuumeilla naisilla. Kaverilla on oltava rahaa, se mitä yleensä kerron itselleni. “

Mutta sitten on vääntymys: “Olen päivätty todella kaunis tyttö, joka ilmestyi hyvin kypsä vaikka hän oli muutaman vuoden nuorempi kuin minä”, Matt muistelee. “Aluksi ajattelin, että hän oli poissa liigalleni, mutta tajusi nopeasti, että olin ulos hänen liigassa muutaman päivämäärän jälkeen. Hän ei ollut niin kypsä kuin hän ensin näytti, eikä hänen ulkonäköllään ollut väliä. “Se kuulostaa sekavalta! Kuka on objektiivisesti “paremmin” tässä tilanteessa?  

RELATED: Mitä se tarkoittaa, jos mies ei pääse sinuun

“Mielestäni osa ongelmasta on – kuuntele, kukaan meistä ei todellakaan ole kiinnostunut tilastoista, mutta luulen, että kaikki kaverit ajattelevat, jos sinulla on hiuksia päähän ja rahaa taskussa, New Yorkissa on kuin ampua kaloja tynnyrissä “, Sussman sanoo. “Olen nähnyt kaverit, jotka eivät mielestäni ole niin paljon menossa, jotka ajattelevat, että heillä on niin paljon menossa; jotka kohtaavat mukavaa tyttöä, mutta eivät usko, että heille riittää. “

Siinä on liigansodan epävakaisuus. Joku voi olla täydellinen ottelu paperiin, mutta jos ei ole kipinöitä, niin et tule nauttimaan heidän kanssaan. Ehkä Mattin kaunista päivämäärää oli tavoite 10 kymmenestä perustuen mihinkään arka-arvoiseen järjestelmään, jonka hän on tottunut käyttämään. Lopulta hän ei kuitenkaan halunnut, mitä hän vain ymmärsi sen jälkeen, kun hän alkoi tuntea häntä. Tai ehkä, kuten Sussman arvioi, hän tuomitsee hänet (ja itsensä) vääriin piirteisiin aluksi.

Kun hallitset jonkun ulos perustavan liigan tilan perusteella, hän sanoo: “et oikeasti tunne heitä tai tunne joitain heidän varkaimmista ominaisuuksistaan, sillä mitä johtavat ja mitä alhaalla voi olla hyvin erilaisia ​​asioita, ja se todella kestää kauan aikaa tutustua johonkin ja rakastua niihin. “Leikkaaminen mahdollisuuksista pois päältä voi olla puolustusmekanismi, takaisin selkeään vanhaan neggingiin: Jos teet jonkun toisen tuntevan huonomman, suojaat itsesi pois satuttaa he voivat aiheuttaa, jos he hylkäävät sinut. Kummassakin tapauksessa olette molemmat kadonneet mahdollisesta yhteydestä.

Yliopistoon kuuluva Texas University opiskeli vuonna 2015 yli 130 pariskuntaa, että pidemmät kumppanit tuntevat toisensa, sitä vähemmän he sanoivat, että “assortatiivinen pariutuminen” tai tunnepitoinen asema riippui heidän suhteestaan. Toisin sanoen tutustuminen jonkun kanssa on ratkaiseva osa kestävän suhteen kehittämistä. Uudempia ja mahdollisesti lyhytikäisiä kumppanuuksia vaikutti todennäköisemmin snap-judgment -ilmiöön, kuten lehdessä on raportoitu Psykologinen tiede.

Minulle jokaisen, joka olen todella halunnut tai rakastanut, on koostunut erilaisista piirteistä ja ominaisuuksista, jotka ovat paljon vähemmän konkreettisia kuin ne, jotka olisin voinut pestä pois heidän resepteistään ja myöhäisillan sosiaalisesta mediasta syvällä, sukeltaa. “Mikä tekee sinusta pudotuksen yhdelle henkilölle toisensa takia, on niin salaperäinen ja eteerinen, että on haitallista ajatella sitä kilpailun kannalta”, sanoo kaliforniaan perustuva rakkaus- ja elämävalmentaja Francesca Hogi. “Joku on joko puolestasi tai he eivät ole sinua varten.” Maailmassa, jossa onnistunut, kaunis ja saavutettu näyttelijä meni naimisiin johonkin inkivääriin ja teki maailman menetyksestä, on selvää, että ei ole mitään syytä antaa vanhentuneille sosiaalisille rakenteille sanella kenelle me rakastamme. (Tai onko Harry, jonka pitäisi olla pois Meghanin liigassa?).

Olisi lohdullista ajatella, että siellä on joku, jonka dating vaatimukset ovat täysin meidän, ja meidän kaikkien on löydettävä ne, mutta mikä tekee jollekulle “meille”, ei ole koskaan niin puhtaasti täsmällisiä, sydämen asioita ei koskaan ole. Ja jos kuningasperhe voi nousta alukselle, sillä se on erittäin nykyaikainen mahdollisuus seurata verolaskennan ja otsikon yli, niin me voimme myös meitä. Loppujen lopuksi he ovat väistämättä kaikkein erityisimpiä ihmisiä.

Entä standardit?

Puolustaessaan dating-liigoja, Canon sanoo, että se ei aina koske muiden asettamista alas, mutta tunnustaa oman arvionne: “On varmasti ihmisiä, joilla on paljon helvettiä tarjota ja ihmisiä, jotka tarjoavat [mitään]”, hän sanoo. Sen on oltava realistinen, sanoo Hogi, joka sanoo, että hän kehottaa asiakkaitaan sijoittamaan keskittymän vähemmän siihen, mitä he luulevat ansaitsevan ja mitä he haluavat.

“Kun asiakkaani esittävät minulle luettelon ominaisuuksista, joita he etsivät toisessa henkilössä, kysyn aina heiltä, ​​kun he ovat päivätty henkilöön, joka sopii kuvaukseen. Jos he kertovat minulle “yliopistossa” tai ei koskaan, silloin on aika saada aikaan kovaa rakkautta “, hän sanoo. On aika piirtää linja terveen standardin asettamisen välillä ja sellaista, että se on ääliö. Hän pyrkii työstään hankkimaan asiakkaita pois ajattelemasta ihanteellista kumppania, joka perustuu siihen, kuka maailma sanoo olevansa mukana, ja tuomaan heidät lähemmäksi kuvittelemaan jonkun, jonka he todella nauttivat..  

Lopuksi, puhumme esimerkiksi standardeista, liigareista, neggingista tai haamukuvaamisesta, on tärkeää muistaa, että voit hallita omaa käyttäytymistään. Vaikka oletkin noussut yli kaiken, monet ihmiset silti käyttäytyvät kuin liigat ovat täysin todellisia, mahdolliset päivämäärät voidaan luokitella 10 pisteen asteikolla, ja kuka tahansa, joka ei ole heidän tasollaan ei kannata jatkaa.

He voivat silti käyttää tätä satuttaa sinua tai tehdä sinusta tuntuu riittämättömäksi, ja se imee. Mutta sillä on ymmärrettävää kertoa sinulle tarkalleen millaista henkilöä he ovat – mikä ei todennäköisesti ole kelvollista aikaa.

 

* Nimet on muutettu tai sukunimi on muuttunut.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

64 − = 59

map