Tämä pilleri voi olla vastaus taistelussa hormonaalista aknea vastaan

Teini-ikäisenä asti 20-luvun puoliväliin asti että ärsyttävä henkilö, täydellinen, kirkas iho. Koko lukiossa, korkeakoulussa ja myöten post-grad -vuosina minun skincare rutiini olisi parhaiten kuvattu minimalistinen ja vain koostui seuraavista: Cetaphil Gentle Facial Cleanser ($ 10, target.com) poistaa lika ja meikki, käsiteltiin minun (78 dollaria, nordstrom.com) ja kosteuttaa Kiehlin Ultra Facial Moisturizerin (28 dollaria, nordstrom.com). En koskaan puhunut, paitsi satunnaista valkoista päätä koko ajan.

Ja sitten käänsin 28.

Aivan yhtä nopea kuin minun myöhään 20-luvulla rakastunut minuun, niin myös hormonaalinen akne. Se alkoi muutamalla kystisellä nystyllä leukaani, joka ei kutistu riippumatta siitä, mitä paikalla hoitoa käytin. Tilanne nopeutui nopeasti, kun virheet moninkertaistuivat ja muuttuivat täysin puhkeamattomiksi infektoituna suuni, leuka ja lantio. Ei ollut väliä, mitä syklin päivää olin, voisin herätä päivittäin uusia pimpeleitä. Vaikka räjähtäjät tapahtuisivat satunnaisina päivinä kuukaudessa, se, että kaikki olivat kystisiä ja juuttuneet kasvonsa alempaan puoleen, sai minut uskomaan, että syy oli hormonaalinen.

RELATED: Tämä on, miten sinun pitäisi soveltaa silmänympärysvoidetta

Akne on salaperäinen riippumatta siitä, millä tavoin olette antanut sen, mutta kun (onneksi) onnistut käymään läpi koko teini-ikäiseksesi vapinaa, sanoa, että aknen kehittäminen aikuiselämässäsi on kovaa, on massiivinen vähättely. Se on erityisen totta, jos pidät erittäin huolellisesti pahentavan tilannetta. Koska minun breakouts olivat immuuneja jokaiseen ajankohtaiseen hoitoon yritin – oli se kliinistä tai luonnollista – I Googled vaihtoehtoisia ratkaisuja saada hormonaalista aknea valvonnassa. Noin vuodessa olen yrittänyt kaiken vaihtamalla ruokavaliota leikkaamalla meijeri, joka on ollut yhteydessä hormonaalisiin akneihin, varmistaen, että olen säännöllisesti käyttänyt stressin vähentämiseen ja toivottavasti breakouts.

Menemättä meijerituotteita ja työskentelyä ei parantanut ihon kuntoa, minusta tuntui, että käytin kaikki vaihtoehdot ja vihdoin kävin dermatologiassa. Heidän suosituksensa? Yritetään reseptilääke, spironolaktoni.

Jos et ole kuullut pillereitä, liittykää klubiin. Olin vain huomannut sen jonkin varhaisen hypochondriac Google-haun aikana, ennen kuin hormoni-akne oli pahimmillaan ja alkoi harkita pillereitä mahdollisuutena saada hormonaalinen akne hallintaansa. Syy, että hormonihoitoa spironolaktonilla hoidetaan tutkan alla, on se, että se on itse asiassa lääkkeen ulkopuolinen käyttö. “Spironolaktoni on ollut käytössä jo yli 50 vuotta”, sanoo New Yorkin dermatologi Dr. Cybele Fishman. “Sitä käytettiin alun perin verenpainelääkkeenä, koska se on diureetti ja kun pistä lisää verenpaineesi menee alas. Nykyään se ei ole säännöllisesti käytetty verenpaineen alentamiseen, vaan hormonihäiriöiden, naispuolisten hiusten menetysten ja PCOS: n (polycystinen munasarjojen oireyhtymä) hoito sen antiandrogeenitoiminnan vuoksi. “

RELATED: Onko syöminen ja juominen kollageeni vastaus paremmin ihoa?

Spironolaktoni toimii estääksesi androgeenihormoneja elimistössä estämällä niitä ylentämästä ihon öljyrauhaset. “Hormonaalisilla akneilla olevilla naisilla androgeeneilla on voimakas vaikutus nielemisvalmisteeseen”, kertoo tohtori Fishman. “Spironolaktoni estää näiden androgeenien vaikutuksen. Testosteroni ja dihydrotestosteroni ovat tärkeimmät, mutta progesteroneilla on myös androgeenitoimintaa. Siksi naiset kokevat usein eroja jo ennen niiden alkamista, kun he saavat piikit progesteronista.

Vaikka lääke voi olla ihme pilleri hormonaalisille akneille, koska on olemassa muita tekijöitä, jotka aiheuttavat breakouts (kuten unen puutetta, stressiä ja ruokavaliota), tohtori Fishman sanoo, että voit odottaa silti hankalia virheitä aika ajoin kun taas spironolaktonissa.

Yhdessä tavan, jolla spironolaktoni voi voimakkaasti parantaa aknen, lääkkeen minimaaliset sivuvaikutukset ovat myös tervetullut yllätys. Sen lisäksi, että lisääntynyt virtsaaminen (sinun pureskele paljon, muut yhteiset haittavaikutukset ovat huimaus (suurempi riski, jos sinulla on jo alhainen verenpaine), pisteytys ajanjaksosta ja rintojen arkuus, jotka kaikki voivat mahdollisesti päästä eroon muutaman kuukauden kuluttua lääkkeestä. Naisille on turvallista ottaa ne, jotka eivät ole syntyvyyden valvonnassa tai jotka suunnittelevat raskautta. Koska spironolaktoni lisää kaliumia, tohtori Fishman toteaa, että munuaissairauslääkkeillä tulee käyttää sitä varoen.

Vaikka kaikki ovat erilaisia, tohtori Fishman sanoo odottavansa parantavan akneasi noin kuuden viikon kuluttua. “Jos kolmella kuukaudella et ole nähnyt tuloksia, annos on liian alhainen tai lääke ei ole sinulle sopiva”, hän sanoo. On tietysti hopea vuori. Jos poistat spironolaktonista, on mahdollista, että hormonaalinen akne tulee takaisin, mutta on myös mahdollista, että se ei myöskään tule.

TK

Kirjoittajan iho ennen spironolaktonin ottamista kahden viikon kuluttua pillerin ottamisesta ja neljän viikon kuluttua sen ottamisesta.

Ystävällinen kuva. Kirjoittajan iho ennen, kaksi viikkoa ja neljä viikkoa spironolaktonin aloittamisesta.

Kuten joku, joka välttää pillereitä, ellei se ole ehdottoman välttämätöntä, koska olin täysin turhautunut ihon tilaan kohtaan, jossa vältän peiliin katsomista, ellei käytä meikkiä tai hiuksiaan aamulla, olin valmis kokeilemaan spironolaktonia koska sillä on vähemmän haittavaikutuksia kuin hormonaalinen syntyvyyden hallinta – enkä ole katsonut taaksepäin. Olen ottanut lääkettä kuukauden ajan ja ihoni on melko selvä, paitsi joitakin akne arpia (kuten yllä olevassa kuvassa). Koska perheessäni on ollut alhainen verenpaine, aloitin ottamalla 50 milligrammaa päivässä ja nostamalla se 100 milligrammaan, kun en huomannut mitään huimausta. Ensimmäisellä viikolla tunsin hieman närkästyneenä, ja kun saisin ajanjani, kovaa kouristusta tavalliseen tapaan, mutta muuten kuin piippaa enemmän kuin aiemmin, en ole tuntenut mitään erilaiselta spironolaktonin ottamisen jälkeen. Odottamattomasti alkoi parannua akneani kahden viikon kuluttua lääkkeestä, mikä oli tervetullut yllätys.

VIDEO: 5 ihonhoitoa, jotka dermatologi sanovat olevan rahan tuhlausta

Spironolaktoni voi kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, mutta jos olet kamppaillut hormonihoidon kanssa ja olet käyttänyt muita hoitovaihtoehtoja, pilleri voi lopulta olla poikkeus, jota olet etsinyt.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

3 + 7 =

map