Tämä on se, mikä on mielenkiintoista käyttää kuukautiskupin ensimmäistä kertaa

Kuukautiset kupit eivät ole uusi käsite, tietenkin, olen vain myöhässä peliin.

Olen käyttänyt tamponeja jo formatiivisten vuosien jälkeen, ja vaikka kuukautiskierrosani olen käsitellyt käytännössä puolet elämästäni tässä vaiheessa, minulla oli aina yksi taattu päivä, jolloin saisin ylihyvää ja odotan liian kauan muuttaa, mikä aina johtanut minulle verenvuotoa koko toisen alusvaatteen. Laatoitani “ajan pikkuhousut” kasassa jatkoivat sykliä syklin jälkeen. Tiedät pinoa – ne olivat ennen söpöjä, mutta nyt ne näyttävät siltä kuin näyttävät rekikoista Carrie, joten pidät ne ympäri käyttääksesi yksinomaan 5-7 päivää.

Olin nähnyt mainoksia eri kuukautiskuppeihin feministisissä lehdissä, joita luin kasvavasti, mutta vasta tänä vuonna minua kiehtoi tarpeeksi kokeilemaan. Kokous Lunette-tiimin kanssa oli minulle vakuuttunut. Kaikki kuukautiskuppeja valmistetaan lääketieteellisellä silikonilla, mutta Lunetten (40 dollaria, lunette.com) oli täydellinen aloittelijalle kuin minä, koska materiaali oli joustavampi, joten olisi helpompi taittaa ja ponnahtaa paikalleen.

Kuppien käyttäminen tyynyjen tai tamponeiden sijaan on hyvä uutinen sekä keholle että ympäristölle. Oletko koskaan saanut absoluuttisen ilon vetää ulos kuivasta tamponasi syklin kevyissä päivinä? Lukuun ottamatta kipua, joka haluaa potkaista oven oveen takana, tämä voi aiheuttaa mikro-abraasiasi emättimen seinään, mikä joissakin tapauksissa saattaa johtaa myrkyllisen shokin oireyhtymään. Jotkut ihmiset eivät pääse käyttämään niitä, koska tamponit voivat muuttaa hyvien bakteerien luonnollista pH: ta ja tasapainoa siihen pisteeseen asti, että se aiheuttaa tartunnan. Tuo kuiva tamponin tunne ei ole enää kuppi, sillä sitä voi käyttää sekä raskaissa että kevyissä päivissä, eikä mikään infektion uhka lääketieteellisen silikonin ansiosta. Kuukautiskupit voivat myös auttaa vahvistamaan lantionpohjan lihaksia ja kuten Lunette-ryhmä kertoi minulle, se todennäköisesti johtaisi parempaan orgasmiin. 

Aiomme tutustua toisiinsa Todella hyvin tässä paikassa, muuten. 

VIDEO: Nämä Tampon-yhtiöt ovat yhdistämässä Feminismin Feminismia

RELATED: Kaikki, mitä olet koskaan halunnut tietää kuukautiskupin käyttämisestä

Ennen kuin käytin Lunette-kuppia, minua kehotettiin pestä ja puhdistaa se (tiedä vain turvalliseksi) kaatamalla kiehuvaa vettä kupin päälle ja antamalla sen istua 20 minuuttia, mikä on samalla tavalla puhdistaa kuppi syklin loppu. Tein tämän eräänä iltana, kun aika oli ajoitettu ja koko työpäivä, olin eräänlainen kuljettaa kuppi edestakaisin kylpyhuoneessa pienessä satiinipussissaan odottaen sen alkamista. Sinua kehotetaan pese käsiasi ennen kuin laitat muksiasi varmistaaksesi, että kaikki pysyy melko puhtaana ja tietenkin sen jälkeen. Tietenkin minun aikani alkoi seuraavana aamuna, joten olin vain pese käteni pakkomielle ja kuljetin ympäri kupin koko päivän, mutta asettamalla se ei ollut liian vaikeaa, kun aika tuli.

Pestyin käteni, sijoittelin vastaavasti, taitettiin kupin puoliksi ja taitettiin puolet toiseen puoliskoon ennen kuin laukaisin sen. Tätä menetelmää kutsutaan yleisesti C-kerrokseksi, ja se oli helpoin tapa minulle. Kuppi pitää istua juuri kohdunkaulan alapuolella ja tarttua vertaan, ja se erottuu itsestään, kun olet asettanut sen oikein. Haluat tarkistaa, että se on täysin auki, mutta kuten tamponi, tiedät, että olet asettanut sen oikein, jos et tunne sitä. Tämä kaikki oli yllättävän paljon helpompaa kuin luulin sen olevan, kunnes tuli aika tyhjentää se. 

Kun olet kehittänyt kuukautiskuoppasi, sinun ei todennäköisesti tarvitse käsitellä tyhjennystä ja puhdistamista yli 2 – 4 kertaa päivässä, kun otetaan huomioon, että se sisältää 12 tunnin veren. Koska olin vasta alkamassa, tarkistin sen useammin varmistaakseni, että olin tehnyt kaiken oikein ja jonkin verran mittarin virtaukseni. Useimmat kuukautiskuppeja ovat teksturoitu varsi pohjassa auttamaan poistamisprosessissa, joten aloin vetämällä sitä sortumaan löysätä sitä kohtaan, että voisin napata sen pohja ja poistaa sen. 

Muutin vain hieman, ennen kuin saavuin vakuuttuneeksi siitä, että se oli juuttunut.

Kun kurkistaa, emättimen seinän lihakset kiristetään, jolloin kuppi on vaikeampi poistaa. Minun piti ottaa hetki kertoa itselleni, hengittää ja rauhoittaa helvettiä, ja sitten asiat muuttuivat hieman helpommiksi. Olin pystynyt poistamaan sen, puhdistamaan sen Lunette-kuppupyyhkeillä ($ 6, lunette.com) ja asentamaan sen uudelleen. Sinun ei välttämättä tarvitse puhdistaa sitä aina kun poistat kuppi, voit vain tyhjentää sen ja pyyhkiä sen pois kudoksella, mutta pyyhkäisytyypit tekivät elämästä helpompaa. Kun lähdin kotiin, annoin sen täyteen puhdistukseen ja yllään kupin läpi yön ilman mitään ongelmia.

Jokin syy, kuukautiskuppia käyttävä toinen päivä oli vaikeampaa kuin ensimmäinen päivä – en ole tehnyt sitä oikein aamulla, ja tiedät, että kuppi oli käynyt läpi, kun menin toimistoon, joten on olemassa selkeä oppimiskäyrä. Silti, seuraavana päivänä oli helpompi, ja niin seurasi sitä. Minun ei tarvinnut tarkistaa kupillani niin usein kuin minulla oli kokemus, ja antaisin sille täyden pesun aamulla, kun heräsin, ja illalla, kun palasin kotiini. 

Minun ongelmani toisen päivän kohdalla (ja satunnaisesta vuotamisesta, kun yritin puhdistaa sitä), voisin olla vain kääntäjä. Se on varmasti kestävämpi vaihtoehto kuin tapoja, joita olen kokeillut aikaisemmin, eikä minun tarvitse koskaan pelätä, olinko heittänyt tarpeeksi tamponeita käsilaukkuni kattamaan koko päivän. Kun sykeni on kulunut, kaadetaan kiehuvaa vettä kupin päälle ja säilytetään se, kunnes on aika, että me lepäämme ensi kuussa, mutta koskaan en enää tarvitse kurottaa toista kuivaa tamponia ja itkeä toimiston kylpyhuoneessa. 

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

− 2 = 7

map