Oletko geneettisesti valmiit olemasta kostea?

Ei ole joka päivä, että ensimmäiset sanat suustani ovat: “Ei, kiitos, minun pitää pitää syljen puhtaana.” Mutta kerran, kahvi ei ollut ensimmäinen asia mielessäni, kun hälytys huikaisi ja mieheni rullasi ulos oven Starbucks. Tänä aamuna aioin kokeilla fitness-geenejä koti-DNA-kitillä. Minun ei tarvinnut syödä tai juoda mitään 30 minuuttia ennen kuin otin sen, etten saastuttanut näytettäni – FitnessGenesin toimitusjohtaja Dan Reardonin kohtaama kohtaus Kutsuin häntä eilen tiedustelemaan pöytäkirjasta. “Sanotaan, että söi pekoniemulsiota ja jotkut niistä jäi jäljelle”, hän sanoi leikkaavassa brittiläisessä aksentissa. “On olemassa potentiaalia … hyvin, se saattaa näyttää siltä, ​​että sinulla on sika-DNA.” Yksi henkilö lähetti meille noin viisi näytettä. Joka kerta, kun ryhmä analysoi soluja, he olivat kuin “Dan, olen varma, että tämä ei ole ihmisen DNA. “

Tänään, kuten useimmat päivät, minun tavoitteena oli kulkea ihmisenä (ei mikään pieni tehtävä ilman tavallista kolmea kofeiinikupillistani). Testi, joka analysoisi yli 40 geneettistä variaatiota kuntokykyyn ja ravintoon käyttäen vain pienen koiran solunäytteitä, lupasi selittää joitakin nykyisen rakkauden ja vihaan suhteen liikuntaa ja ruokaa (ja toivottavasti auttaa) hienosäätää sellaista hoitoa, joka lopettaisi juuri hankitun muffinssi). “Mikä geneettinen tieto todellakin kertoo, on vastauksesi koulutukselle”, Reardon selitti, että se rikkoo ajatusta siitä, että tietyt geenit kääntävät suoraan urheilulliseen kykyyn. “Jos esimerkiksi testi osoittaa, että sinulla on jokin kestävyyteen liittyvä geeni, se tarkoittaa sitä, että hyödyt tällaisesta koulutuksesta.”

Otin äskettäin muutaman puntaa, en tarvinnut kovasti myydä. Kahden lapsen kotona, kokopäivätyössä ja uudella, pidemmällä työmatkalla, joka teki lähes mahdottoman käyttää ennen töitä, tarvitsin uusia strategioita – sitä tehokkaammin, sitä paremmin. Ja niin oli, että löysin itseni pyörtyneenä muovi-suppiloon klo 7 aamulla maanantaina ja vaihdoin sylkeäni hieman toivoa.

RELATED: Olen yrittänyt Tyylissä‘s hyvä ihon ruokavalio ja tässä mitä tapahtui

Kolme viikkoa myöhemmin sain sähköpostiviestin, jossa tulokseni olivat. Raportti oli tiheä ja kattoi kaiken nopeudesta ja kestävyydestäni olevasta perinnöllisestä taipumuksestani (hauska tosiasia: minulla on voima / teho-geeni, joka on löytynyt lähes jokaisesta Olympic 100: sta -mittarin juoksija koskaan testattu) kykyyn käsitellä kofeiinia (ei ole yllätys täällä: olen nopea aineenvaihdunta). Testi vahvisti paljon, mitä tiesin jo (olen aikaisin nousu ja kaksi sinisilmäistä geenia) tai epäillään vuosien kokeilusta ja virheestä (kun syön kyllästettyä rasvaa, se menee suoraan perseenni). Eniten häiritsevää ilmoitusta? Ilmeisesti kuljetan kaksi kopiota FTO: n “lihavuusgeenistä”. Kiitos, äiti ja isä.

Mitä enemmän luin siitä, miten FTO-muunnos toimi, sitä enemmän minä tunnustin. “Geenin tietyn version version kantajat ovat biologisesti kytkettyjä syömään enemmän ja tuntemaan nälkää ennemmin”, selitti raportti. Mieli torjui takaisin lounaalle: Kun ystäväni oli varovasti söi pienen kulhon herneen keittoa, ojensi oman keiton ja kanan ja brusselien ituja. Sitten söin keksejä. Ja sitten menin takaisin enemmän keksejä. “Muinaisina aikoina tämä geeni voi olla selkeä selviytymismekanismi,” luin mietinnöstäni. “Mutta se tulee ongelmalliseksi nykymaailmassa, jolla on helppo pääsy korkean energian elintarvikkeisiin.” Nauroin. Vaikka olin panostanut huomattavan paljon aikaa aikuiselämäni oppimalla eri elintarvikkeiden kaloreita ja ravitsemuksellisia hajoamisia, olen nyt istumassa koko päivän pöydällä, 5 metrin päässä lahjoituspöydästä, joka on rutiininomaisesti sateenkaaren värinen Rice Krispies hoitaa, Sprinkles cupcakes ja evästeet jäätyä kuvio Iris Apfel. Se on high-carb, sokeripintainen viidakko siellä.

Huolestuneena, kutsuin Clifford Rosenin, genetisti, joka teki osan FTO-geenin tutkimuksesta. Mielenkiintoista on, että hänen tekemässään keskeisessä tutkimuksessa oli erilainen muunnos geenistä, joka oli tehtävä rasvan varastointiin eikä ruokahaluun. Silti hän ei ollut vakuuttunut siitä, että minun pitäisi olla huolissani. “Jokaisessa geneettisessä sekvenssissä on niin monta muunnelmaa, että on lähes mahdotonta ennustaa tätä pieniä tietoja”, hän kertoi minulle. “Henkilökohtaisen lääketieteen aikakausi on varmasti meille, mutta tiede ei ole vielä olemassa.”

Onko mahdollista, että geneettinen raporttini oli kuin jonkinlainen scifi-horoskooppi, joka oli täynnä puolueettomia totuuksia, joita kukaan voisi nähdä itsessään? Kun jakoin raportin Equinox Tier X -valmentajan Matt Delaneyn kanssa, hän ilmaisi myös epäilyksiä. “Geenit ovat yksi monimutkainen palapeli, eikä niiden ilmaus ole millään tavoin ehdoton, vaan ne ovat taipumuksia, ei väistämätöntä, ja niitä on tarkasteltava sellaisina.” Hän sanoo, että Equinox teki geneettisen testauksen kokeiluhankkeen, mutta poistui siitä, koska kouluttajat kokivat, että tiedot eivät olleet toimivia ja että taipumuksiin perustuva valmennus oli epärealistista.

VIDEO: 4 tapaa työskennellä ilman tapettasi lompakkosi

RELATED: Voiko Hilaria Baldwin parantaa minun vauvan vatsa (vaikka vauva on viisi vuotta)?

Oikeudenmukaiseksi, Reardon itse ei koskaan väittänyt, että geenit olivat kohtalo. Itse asiassa FitnessGenes-sarja näyttää suunniteltuna osoittavan päinvastaista: geneettistä potentiaalia voidaan manipuloida ja / tai maksimoida oikealla tietämyksellä. Tässä tarkoituksessa jokaisessa raportissa on yksityiskohtaisia ​​harjoituksia ja ravitsemuksellisia neuvoja, jotka perustuvat yksilölliseen geneettiseen profiiliin ja henkilökohtaisiin tavoitteisiisi. Harjoittelusuunnitelmani sisälsi vastustuskyvyn, sydänkohtauksen ja korkean intensiteetin harjoittelun (joten en tasoittaisi). Ravitsemussuositukset olivat iloisesti ristiriidassa käytännöllisesti katsoen jokaisen kova-ruokavalion evankeliumin kanssa, jota minulle oli annettu viimeisten 10 vuoden aikana: “Syö hiilihydraatteja”, suositteli Reardon. “Ihmiset, joilla on tämä versio FTO-geenistä, eivät voi poistaa niitä, koska et ole tyytyväisiä, joten pääset syömään enemmän.” Hän kuitenkin kehotti minua rajoittamaan rasvan kulutusta (kyllä, jopa terveellistä). “Profiilisi ihmiset parantavat vähärasvaista, runsaasti proteiineja sisältävää ruokavaliota, jossa on joitain hiilihydraatteja.” Oman ruokahalun hillitsemiseksi minulle kerrottiin syömän viisi pientä, proteiinipakattua ateriaa koko päivän ajan ja vältyttiin kaikenlaisesta rotuhaituksesta glutamiinin kanssa [katso täydennysosa, vasen].

Kuusi viikkoa minun geneettiseen kokeiluni, olen iloinen voidessani ilmoittaa, että en enää näytä, että olen mukana ruoka vauva. Jalat ovat äänetön, muffinsini on leikattu. En aio työskennellä enemmän, olen vain paremmin. Paras osa? Syön pasta uudelleen (enkä tarkoita spiralisoitua kesäkurpitsaa). Ja tästä syystä minä tykkäsin sylissään suppiloon koko päivän.

GENEETTISET ASEET

Näyttö

tammikuu 2017 - Skinny Genes - 1
Time Inc. Digital Studio

Etkö perinyt varhaislapsen nukkumageniinia? Tämä superchic pukeutuva voi auttaa sinua seuraamaan vaiheitasi – ja z: nne.

Access Crosby Activity Tracker, Michael Kors (95 dollaria, michaelkors.com/access)

Lisäosa

tammikuu 2017 - Skinny Genes - 2
Time Inc. Digital Studio

Jos tarvitset hiilihydraatteja, yritä hälventää kipua 1 – 2 grammaan glutamiinia liuotettuna veteen.

Puhdista ohjelman rehellisyys ($ 75; cleanprogram.com)

Koe

tammikuu 2017 - Skinny Genes - 3
Time Inc. Digital Studio

Tämän yksinkertaisen syljen testin avulla tutkijat voivat analysoida yli 40 DNA-muunnelmia, jotka on liitetty fyysiseen suorituskykyyn ja ravitsemukseen.

FitnessGenes DNA Collection Kit ($ 200, fitnessgenes.com)

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

47 − = 41

map