8 IUD-faktoja sinun täytyy tietää ennen kuin saat yhden

Joskus Googling tulee käteväksi – ennen kuin matkustat kansainväliseen kohteeseen tai kun yrität löytää piilotetun baarin New Yorkin Chinatownissa. Puhelimessa on vastaus nopeasti 30 sekunnissa. Lääketieteellisissä kysymyksissä se ei aina ole yhtä luotettava eikä paras vaihtoehto. Löydät kauhutarinoita jonkun parhaimman ystävän sisaren tädestä tai joutut WebMD-sivulle, jossa itse itsesi diagnosoidaan 15 eri potentiaalisesti hengenvaarallista sairautta. Kun kyseessä on lisääntymisterveys ja erityisesti päättää saada IUD, ei ole hyvä asia.

Pelastaaksemme tuskan, puhuimme kahden eri gynekologin kanssa selvittääkseen muutamia tosiseikkoja prosessista ja ehkäisytavoista ennen kuin saat yhden. Ja kyllä, paljastimme muutamia myyttejä matkan varrella.

Se on uskomattoman tehokas

“Mielestäni se on paras syntyvyyden valvonta siellä, sillä se on tehokkain estää raskautta.” Tutkimukset osoittavat, että sillä on korkein potilaiden tyytyväisyys – IUD “, sanoo tohtori Sherry, OBGYN ja kirjoittaja she-ology: Lopullinen opas naisten intiimeille. aika. Planned Parenthoodin mukaan ne ovat yli 99-prosenttisesti tehokkaita raskauksien ehkäisyyn.

Se on kertaluonteinen lisäys (joten sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että pilleri otetaan päivittäin tiettynä ajankohtana) ja se toimii usean vuoden ajan riippuen siitä, minkä tyyppinen hormonaalinen tai ei-hormonaalinen IUD saat. Ja tohtori Sherryn mukaan, koska hormonit sisältyvät kohtuun, voi olla vähemmän systemaattisia sivuvaikutuksia kuin pilleri.

Se ei Syy Lapsettomuus

Jos äitisi tai ystäväsi äidit ovat sinä taistelleet IUD: stä, joka estää sinua tulemasta lapsia tulevaisuudessa, kuuntele. “Mielestäni yksi suurimmista väärinkäsityksistä on se, että se aiheuttaa hedelmättömyyttä, ja mielestäni tämä liittyy Delkon Shieldiin, joka oli 70-vuotiaana valitun IUD: n”, sanoo tohtori Sherry. “Naiset hankkivat näitä kammottavia lantion infektioita IUD: n muotoilun takia. [IUD: n] merkkijono oli eräänlainen kuin bungee-johto STD: ille ja STI: lle, jotka löytäisivät tiensä – ne nousisivat merkkijonoon.” Tämän vuoksi hän selittää, että STD-infektiot, kuten klamydia ja gonorrea, aiheuttivat lopulta tietyt naiset menettävät uterukset. Ajan myötä muotoilu on kehittynyt ja kehittynyt, ja hän paljastaa, että “emme ole koskaan nähneet IUD: tä aiheuttaen samanlaisia ​​hirvittäviä lantion infektioita kuin 70-luvulla.”

Itse asiassa gynekologit kertovat sinulle, että voit tulla raskaaksi samana kuussa, kun poistat IUD: n.

RELATED: Ei vaipumassa? Tässä on, miten shata alas siellä

Insertion kipu vaihtelee

Joten olet lukenut, että se on pahin tuska “Jessie Arizona” on koskaan tuntenut elämässään. Tämä ei tarkoita sitä, että kokemuksesi ovat samat. “Se ei ole huonompi kuin synnytys, A.”, sanoo hallituksen sertifioitu OBGYN, tohtori Rebecca Brightman. “B., jokainen on erilainen, ihmisillä on erilaisia ​​kipukynnyksiä, jotkut potilaat vain valehtelevat, ja katson lääketieteellistä avustajaa, enkä voi uskoa kuinka hyviä he ovat”, hän lisää.

Normaalissa sisääntulotilanteessa Dr. Brightman kertoo, että hän kertoo potilaille, että hän ottaa yhden asteen, kuten Advilin tai Aleven, yhden tunnin kuluessa toimenpiteestä. “Se vaihtelee henkilöstä toiseen, mutta se ei ole pahempi kuin työvoima”.

Voit myös tuntea kipua kahdella eri ajalla – aikana ja sen jälkeen. “Minä kerron aina potilaille, että he tulevat tuntemaan kaksi kramppeja”, sanoo tohtori Sherry. Ensimmäinen on, kun kohdunkaula tarttuu instrumenttiin. Usein kohdunkaulan huuli on puutunut, jotta päästään eroon siitä kramasta. “Toinen kramppi on lisäys, jossa sinulla on tämä räjähdys:” Oi jumalani – tunsin sen “, ja sitten se hajoaa.”

Saatat kouristua myöhemmin, koska tohtori Brightman selittää, että kohdussa tunnustetaan, että siinä on vieras elin.

On olemassa erilaisia ​​tyyppejä

Hormonaaliset IUD: t, kuten Mirena, käyttävät pienen annoksen hormoneja, joiden avulla kohdunkaulan limaan paksumpi, joten sperma ei päässeet olemaan ja hedelmöittää munaa, toteaa tohtori Sherry. Se myös tekee kohtu kutsuvan sperman. On olemassa erilaisia ​​hormonaalisia IUD: itä ja jokainen kestää eri ajan. Ei-hormonaalinen IUD, tunnetuimmin Paraguard, joka kestää jopa 10 vuotta, käyttää kuparia. Hän sanoo, että se estää sperman pääsyn, mutta tekee myös kohtuun sietämättömän ympäristön. Ota yhteys lääkäriisi päättäessään, mikä on sinulle parhaiten sopiva. Ja molemmille lääkäreille suositellaan klamydian ja gonorrean seulontaa.

VIDEO: 5 minuutin tapoja tuntea parhaani

On oikaisujakso, kun lisätään sivuvaikutuksia

Riippuen valitseman IUD-tyypin käytöstä saatat joutua käsittelemään sivuvaikutuksia, kuten kouristelua tai epäsäännöllistä verenvuotoa tai punastumista, eikä ole kovin kovaa ja nopeaa sääntöä siitä kuinka kauan. Hormonaalisen IUD: n kanssa tohtori Sherry sanoo, että yhteinen puoli on epäsäännöllinen verenvuoto tai pistely. “Se on yleensä ensimmäiset kolme-kuusi kuukautta, mitä kerromme potilaille, ja sitten yleensä sinulla on todella kevyt aika tai ei lainkaan ajanjaksoa, mikä on todella hieno sivuvaikutus.”

Yleisin haittavaikutus niille, jotka valitsevat Paraguardin, on raportoitu olevan raskaampia, pitempiä aikoja. “Olettaen, että se on asetettu oikein, se on hieman suurempi kuin Skyla tai Kyleena, se voi aiheuttaa raskaampia jaksoja ja kouristuksia sen seurauksena”, kertoo tohtori Sherry.

Voit lukea kolmen kuukauden sopeutusaikana Internetissä, mutta ammattilaiset kertovat, että aika, jolla käsitellään sivuvaikutuksia, on todella yksilöllisen henkilön ja tosiasiat, kuten sen sijoittaminen ja kohtuun kohdistuvan koiran koko. “Sinun on selvitettävä, milloin soittaa lääkärillesi – jos sinulla on vaikeita kouristuksia, joita Advil tai Aleve ei vapauta tai jotain tällaista tai sinulla on raskas verenvuoto, joka jatkuu. Oikea asema Naiset, varsinkin ne, joilla ei ole ollut lapsia, todennäköisemmin hylkäävät IUD: n, “suosittelee tohtori Brightmania.

Painonnousu Kysymys?

“Se on paljon, paljon, paljon vähemmän,” sanoo. Tohtori Brightman. “Minulla on ollut kourallinen potilaita, jotka valittavat nesteen kertymistä ja muita haittavaikutuksia, mutta he ovat todella harvoja ja kaukana toisistaan. Useimmat ihmiset eivät todellakaan ymmärrä mitään hormonaalista hormonaalista IUD-valmistetta.”

Dr. Sherry lisää myös, että koska hormonit oletettavasti sisältyvät onteloon, ei pitäisi olla “systemaattista imeytymistä”, joka johtaa painonnousuun.

Mitä tulee iholle?

Samanlainen painonnousu, se ei ole yhteinen sivuvaikutus. “En koskaan sano koskaan lääketieteessä, koska asiat tapahtuvat, mutta se ei ole klassinen hyöty tai haittavaikutus, ei vain,” Dr. Sherry sanoo.

Ja sukupuoli?

Tohtori Sherry sanoo, että häntä kysytään usein, voiko kumppanit tuntea merkkijono tai jos IUD voidaan siirtää sukupuoleen. “Jos merkkijonoa ei ole leikattu kunnolla, se voi varmasti vaikuttaa hänen tunteeseensa, jos hän joutuu kärsimään, mutta se ei saa siirtyä eri asennoilla tai voimakkaammalla sukupuolella, joka liittyy asemaan. seksistä “, hän sanoo. Jos merkkijono on ongelma, hän suosittelee menemään gynekologiisi tutkimaan sitä.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

88 − = 81

map