Julianne Houghn Endometrioosi-diagnoosi opetti hänelle, ettei ole häpeä, kun tunnustat olevasi kipu

Paljon ajautui mielessäni, kun minua diagnosoitiin ensimmäisen kerran endometrioosin kanssa. Jos olen täysin rehellinen, ensimmäinen asia, joka ylitti mieli oli: “Oi jumalani, minulla ei ole vauvoja!” Sitten se asettui sisään ja ajattelin: “Woah, tämä on sairaus. Minulla on jotain se ei ole normaalia, eikä kaikilla ole sitä. Mikä tämä on, ja mitä teen nyt? “

Sieltä hitaasti oppinut ja hahmotteli sen. Mikään ei muuttunut liian dramaattisesti, mutta minulla oli mielenrauha tietääkseni, että minulla on nimi, mitä minulla oli, ja tietäen, että minun ei tarvitse väistämättä jäädä yhtä voimakkaasti ja jättää huomiotta kuin aiemmin. Kun olin nuorempi, ajattelin vain: “Mies, tämä imee. Mutta minä olen nainen nyt ja minulla on aikaa ja nämä ovat vain normaaleja kramppeja. Näin naiset käyvät läpi. “En halunnut valittaa tai olla henkilö, joka tunsi itsensä sääliä ja kaikkea muuta. Ei säälittävää puoluetta tässä nurkassa. Joten ajattelin, että se oli normaalia, en jättänyt sitä huomiotta.

VIDEO: Julianne Hough ja Brooks Laichin naimisissa oleva Red Carpet debut

Kun olin 18-vuotiaana, muutin L.A: een. Oma kämppisi olisi taivutettu vessaan ja niin paljon tuskaa, ja hän kertoi minulle, että hänellä oli tämä asia nimeltä endometrioosi. Ajattelin: “Se kuulostaa minusta ja se on, miten tunnen, mutta en halua tehdä suurta osaa siitä. Sana endometrioosi on liian monimutkainen ja liian pitkä, ja se kuulostaa liian lääketieteelliseltä, ja olen liian peloissaan siitä. “Joten muutaman vuoden ajan käsittelin vain sitä. Sitten olin päällä Tanssia tähtien kanssa– Mielestäni se oli kauden seitsemän, mikä on jo kauan sitten – ja minulla olisi se, mitä kutsutin “jaksot” kun tanssin. Minulla oli iso episodi ja äitini oli kuin: “Mitä teillä tapahtuu? Otan sinut lääkäriin. Tämä ei ole kunnossa. “Jopa ajattelin, että se oli kummallista ja aivan liian paljon.

Kesti kolme päivää aikaa saada oikea diagnoosi. Olin ilmeisesti puhunut lääkäreistä siitä aiemmin, mutta useimmille naisille kestää kuusi tai kymmenen vuotta jopa saada oikea diagnoosi. Olin onnekas, että kesti vain kolme päivää, mutta näen pari lääkäriä kerrallaan joka päivä. Se oli nopea ja hullu. Kun löysin, päätin leikata, jota ei suositella kaikille. Mutta minä tarvitsin sitä itselleni. Päätin olla puhumatta siitä liian yksityiskohtaisesti, koska se on erittäin henkilökohtaista. Se on naisia, ja ajattelin, että ihmiset tuntisivat olonsa epämukavaksi tai olisin epämiellyttävä, jos nostin sen. Sitten huomasin, että tämä on elämää, ja yksi kymmenestä naisesta saa tämän. Se on tavallista yleisempiä kuin ihmiset ajattelevat, ja jos en sano mitään siitä, muut naiset tuntevat vain, etteivät he halua valittaa tai näyttää heikolta joko.

Julianne Hough - Embed
Kohteliaisuus

Tuntuu paljon paremmalta tietää, että sinulla on nimi kipuusi ja että et ole vain heikko tai omassa päässänne. Pidän sanoa sanaa “heikko”, koska luulen, että tämä on joskus paine, jota naiset asettavat itselleen. Korjataan usein valituksia, ja minulle, en halunnut valittaa, koska olen tanssija ja olen todella vahva. Kukaan ei voi kertoa minulle “ei”. Tanssiin vyöruusuilla ja tonsilliitilla ja vääntyneellä nilkalla, enkä anna sen vahingoittaa minua. Mutta samaan aikaan se oli niin turhauttavaa, koska olin kuin “ihminen, minusta tuntuu, että tämä on huonompi kuin kouristukset”. Voit tuntea eron. Tiedän, mitä kouristuksia tuntuu – ja ne, jotka myös imevät, muuten. Mutta tämä on erilainen kiputuntuma ja se on hetkellisempi ja järkyttävä. Toki, se on eräänlaista outoa, kun puhut ja yhtäkkiä olet kuin “Uggghh, ripusta toinen!” Se kummittelee ihmiset joskus. Mutta siellä voi puhua siitä ja olla avoin siitä on niin tärkeää. Tietäen vain, että sinun ei tarvitse olla niin voimakas, että pystyt vain ottamaan sekunnin ja että ympärillä olevat ihmiset tietävät, että myös tämä on tärkeää. Tiesin, että minun piti puhua siitä.

Yleisin asia, jonka olen kuullut muilta naisilta, on tullut suoraan Instagramissa olevista viesteistä ja kommentoi asioita, jotka olen kirjoittanut, ja tämä on “mies, tämä kuulostaa minusta. Minusta tuntuu siltä, ​​että en tunne huonoa tunneani tai kyseenalaiseksi kipuani. “Hullu kuin on tullut ulos ja olla kuin” Hei kaverit, minulla on endometrioosi “, se on täyttänyt vain tietääkseni, että minä auttoi ihmisiä. Ja jos se on vain yksi tai kaksi prosenttipistettä, se on okei. Koska ainakin joku tuntui ymmärtävän ja kuullut.

Vaikea asenne, asiat luultavasti eivät olisi muuttuneet paljon, jos minua olisi diagnosoitu aikaisemminkin rehellisesti. Mutta olisi ollut mukavaa tietää, että tiedot olivat siellä ja että olisin voinut etsiä sitä halustaani. Minulle ei löytynyt verkkosivustoa, mistä voisin vain käydä läpi kaiken ja ajattelemaan: “Oi, onko se minulle?” Tämä on “saamaan tietää minusta EndoMetriosis” -kampanjassa, ja se on vain saada tietää “Minä” ja endometrioosi, se voi olla sinä tai se voi olla joku, jonka tiedät, mutta vain ymmärretään ja kuulla on kaikki, mitä ihmiset todella haluavat elämässä, on kiva tietää, ettet ole yksin ja ihmiset saavat sinut. vuosia sitten, minulla ei ollut sellaista tietoa, jonka voit etsiä nyt.Kun katsoin sitä, olin kuin, “en vieläkään tiedä mitä tämä on.” Nyt on kyselylomake, jonka voit mennä läpi nähdäksesi, onko sinulla oireita ja sitten mennä lääkäriin.

Hoidon suhteen minä olen aktiivinen henkilö. Joten jos teen töitä, laita hyviä elintarvikkeita kehoni, joka ei anna minulle tulehdusta, ja hikoilla sitä, jotta ruumiini olisi todella lämmin, sitten nämä asiat auttavat. Olen kuningatar kylpyammeesta, ja minulla on pieni kuumavesipullo, joka näyttää 1940-luvulta lähtien – kutsun sitä kiehuvaan vauvaani, koska olen kirjaimellisesti istunut siellä ja rockin, mikä on outo asia. Nämä ovat pikku temppuja. Aviomies tuntee kaiken, eikä hän ole kuin “mitä tapahtuu, oletko kunnossa?” Näin hän teki alussa, mutta nyt, kun hän tietää, että lähden jonkin jaksossani, hän vain hieroo selkääni. Se on mukavaa vain tietää, että hän ymmärtää, mikä on väärä ja hän on siellä ilman jatkuvasti kysyä, onko minun kunnossa.

Pyhä kuuma haureus, minun mies on kauheimmista unelmistani! ������ #mylove #datenight #creativeartsemmys

Julianne Houghin (@juleshough) yhteinen viesti

Tiedän, että endometrioosi voi [vaikuttaa hedelmällisyyteen liittyviin asioihin alaspäin], mutta en keskity tähän. Mielestäni mitä tapahtuu, tulee tapahtumaan – vaikka olen kuullut, että raskaus on todella hyvä asia. Näin lääkäri kertoo minulle. Hän on hämmästyttävä, muuten hän teki leikkauksen, ja olen melko varma, että hän toimittaa vauvat lopulta. Hän teki todella huolellisuuttaan, kun menin ensin häneen. Hän puhui äidilleni ja sisariltani heidän lääketieteellisistä historioistaan ​​ja oireistaan, ja kävi ilmi, että pari siskosta ja äitini on sitäkin. He eivät tienneet ennen, ja he ovat raskaana paljon – yksi siskoni on kuusi lasta, joten ehkä se oli aika, jolloin hän vain ajatteli kaiken olevan kunnossa. Kun sain diagnoosi, se auttoi heitä diagnosoimaan. Ja tämä on koko kampanja todella: saada tietää ja pysyä tiedossa.

– Kerroit Samantha Simonille

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

23 − 20 =

map