Odottamattomat syyt, joiden vuoksi olet menettänyt hiustesi

Kaikissa ikäryhmissä hiustenlähtö voi olla huikea kokemus. Vaikka se on yleisempi kuin luulet, että amerikkalaisen hiustenlähtöliiton mukaan 40 prosenttia amerikkalaisista, jotka kokevat hiusten menetyksen, ovat naisia ​​- se on silti hyvin tabuaihetta, jota harvoin puhutaan avoimesti.

Mutta oletteko jo alkanut näyttää kaljuuntumisen merkkejä tai vain irtoaa enemmän kuin tavallisesti, tiedä, ettet ole yksin. “Se on hyvin yleinen kantelu, joka voi tapahtua, kun olet niin nuori kuin 20-vuotiaillasi, ja silloin se voi ensin tulla havaittavaksi”, sanoo New Yorkin dermatologi tohtori Michele Green. “Harvennus voi tapahtua milloin tahansa murrosiän jälkeen ja näemme monia naisia ​​20-luvulla ja 30-vuotiaana tämän ongelman kanssa”, lisää Philip Kingsleyin trichologi Anabel Kingsley. “Liiallinen päivittäinen hiusten irtoaminen (telogen effluvium) voi esiintyä milloin tahansa.”

Vaikka genetiikka ja hormonit ovat kahta suurinta syytä, naiset kokevat hiustenlähtöä, on olemassa monia muita yllättäviä syitä, jotka johtuvat ruokavaliosta, yleisestä terveydestä ja jopa tyylistä hiuksillesi. Lue selvittää, mitkä ovat juuret hiustenlähtöön ja mitä voidaan hoitaa sen hoidossa.

RELATED: Kuinka usein sinun tulee puhdistaa hiusneesi todella?

 Stressi

Huolimatta siitä, mistä syystä stressi on raskaana oleva peto, joka voi ilmentyä fyysisesti monin eri tavoin, mukaan lukien hiustenne tilanne. “Stressi voi kouristetun reitin kautta lisätä testosteronipitoisuuksia – ja tämä voi aiheuttaa hiustenlähtöä tietyissä yksilöissä”, Kingsley sanoo. “Stressi voi myös vaikuttaa kehon ravintoaineiden imeytymiseen ja mitä syömme. Ravitsemus on erittäin tärkeä hiusten kasvulle – ja ravintoaineen saanti voi aiheuttaa liiallisen päivittäisen karvanpoiston. “

Tämä syy hiustenlähtöön tunnetaan myös nimellä telogen alopecia on yleinen hiusten oheneminen sijaan laastaria. “Ajattele sitä äkillisenä irtoamisena kaikkien hiusten päästä”, sanoo tohtori Green. “Kun hiutat hiuksiasi, kun kärsit tämäntyyppisestä hiustenlähtöön, usein näet, että hiukset tulevat paikoilleen. Se ei ole kalpea, mutta hiusten oheneminen. “

Sen lisäksi, että rentouttaviin toimintoihin, kuten joogaan tai meditaatioon, kuuluu osa rutiiniasi ja ravitsevaa proteiinia, monimutkaisia ​​hiilihydraatteja ja terveitä rasvoja sisältävä ruokavalio, over-the-counter-naisten rogaine ($ 43; target.com), joka tunnetaan myös lääketieteellisellä nimellä Minoxidil voi nopeuttaa regrowth-prosessia. Kingsley suosittelee päivittäisten androgeenisten päänahkojen pudottamista kuten Philip Kingsley Tricho 7 (89 dollaria; philipkingsley.com), jotka auttavat suojelemaan karvatuppia vahingolliselta vaikutukselta, jonka miespuolisilla hormoneilla voi olla.

Toinen hoitovaihtoehto raskauden aiheuttamaan hiustenlähtöön on Platelet Rich Plasma (PRP) -hoito, joka on nopeasti kasvava suosio dermatologien toimistoissa. “Paljon kertaa se [hiustenlähtö] menee itsestään, kun stressi paranee, mutta joskus ihmiset tarvitsevat hyppyjä”, kertoo tohtori Green. “Tässä hoidossa sinulla on oma verihiutaleiden plasmaa, joka on peräisin omasta verestä, joka on ruiskutettu alueelle ja joka palauttaa piristeitä, joita hiukset tarvitsevat kasvaakseen takaisin.”

Autoimmuunisairaus

Alopesia areata esiintyy autoimmuunisairauden seurauksena, jossa kehon immuunijärjestelmä päättää, että terveelliset solut ovat vieraita ja siten hyökkäävät niihin. Tämän tyyppinen hiustenlähtö on näkyvissä yhden tai useamman pyöreän kaljuisen laastarin muodossa.

Tämä hiustenlähtöön liittyvä syy voi johtua useista kysymyksistä, kuten rajoittumatta kilpirauhasta, hormonaalista tai anemiaa. Dr. Green sanoo, että tavallisin tapa hoidettaa alopesia areata on intralesionaalisten steroidien injektioita, joita ihotautilääkäri antaa, tai joskus käytetään minoxidilia [rogaine]. Kun käsitellään tätä hype hiustenlähtöä, sitä kauemmin se jätetään käsittelemättä, sitä todennäköisemmin tilanne on pysyvä.

RELATED: Anna jänne Ouaiin pop Jen Atkinin uusilla lisäravinteilla

Hairstyling käytännöt

Se on totta, miten tyylit hiukset voivat antaa sinulle vastakkaisen toivottua vaikutusta aiheuttaen hiukset pudota. Kaikki liian tiukat ponytails, hiusten värjäys ja oikaisu hoitoja voi johtaa veto alopecia. Tämä voi tapahtua, kun käytät kampauksia, jotka asettavat hiukset jatkuvasti vetoon liian usein. “Aluksi voi tapahtua rikkoutuminen – ja vakavissa tapauksissa karvat voidaan vetää ulos follikkeliaan”, kertoo Kingsley. “Vetovoima voi johtaa etualueen hiusrajan asteittaiseen lamaan. Ja jos se tehdään pitkään aikaan, karvatupenen voi vahingoittaa peruuttamattomasti pysyvää hiustenlähtöä. “

Onneksi ratkaisu vetoketjuhiukkasten hoitoon on yksinkertainen ja melko ilmeinen: lopeta hiustenne käyttäytyminen tyyleissä, jotka tekevät päänahan kipeästi ja jos hiukset ovat yliprosessoituja, helpottavat väriaineita, kemikaaleja ja lämpölaitteita. Viikoittainen syvähoito kuten StriVectin Ultimate Restore Deep korjaamaskassi (39 dollaria; sephora.com) auttaa vahvistamaan ja korjaamaan säikeitä koko hiusten kasvukaudella, joka on noin kolme kuukautta.

Kausien muutos

Siirtymäaika ei ainoastaan ​​tuo odottamattomia lämpötiloja, vaan se voi myös aiheuttaa liiallista irtoamista. Kingsley huomauttaa, että sää, ruokavalio, metaboliset tekijät voivat usein vaikuttaa hiuksiin. “UV-säteilyaltistus kesällä voi aiheuttaa haurautta ja rikkoutumista, kun stressi ja ruokavalio saattavat aiheuttaa hilseyden”, hän sanoo. “Joka tapauksessa, jos se tapahtuu samaan aikaan joka vuosi ja on itsestään rajoittava, ei ole mitään huolta.”

Raudanpuute

Sekä rauta että ferriitti (varastoitu rauta) ovat välttämättömiä elimistölle hiuslakkaproteiinin tuottamiseksi. Jos ruokavaliosi puuttuu rautapitoisia elintarvikkeita, kuten punaista lihaa tai tummia lehtivihanneksia kuten pinaattia tai elimistösi ei ime sitä oikein, hiustenlähtö on yleensä kehon ensimmäinen puutetta ennen kaikkea. “Ferriitin puute on yksi tavallisimmista hiustenlähtöistä syistä naisilla, ja se vaikuttaa usein hiuksiin ennen kuin se vaikuttaa mihinkään”, kertoo Kingsley. “Se voi johtaa liialliseen päivittäiseen hiusten laskuun ja voi myös aiheuttaa hiusten putoamisen ennen pituutta, jonka se kykenee – ilman asianmukaisia ​​rautakauppoja, hiuksilla ei ole tarvittavia tukia kasvun ylläpitämiseen.”

Rautapakattujen elintarvikkeiden saannin lisäksi Kingsley suosittelee myös päivittäisen rautaesisällön ottamista, joka sisältää myös C-vitamiinia, kuten Philip Kingsley Tricho Complex ($ 79, philipkingsley.com). “Raudanpuutetta on käsiteltävä ravintoaineiden päivittäisillä annoksilla sekä ruokavalion muutoksilla. Yksin ruokavalio ei voi nostaa riittävästi tasoja, hän sanoo.

RELATED: Tämä on yksi hoitoaine joka toimii jokaisella hiustyypillä

psoriasis

Vaikka se ei yleensä aiheuta suuria määriä hiustenlähtöä, mutta jos päänahan rasvat ovat erityisen tiukkoja ja pitkäkestoisia, se voi aiheuttaa rikkoutumisen lähellä päänahkaa tai vaikuttaa hiusten halkaisijaa. “Psoriasis tarvitsee varovaista, johdonmukaista ja potilaan hoitoa, ja mieluummin dermatologin tai trikologin on suoritettava”, kertoo Kingsley. Eräs tapa parantaa ehtoa on viikoittainen höyry- ja resepti-kerma-hoito, joka pienentää vaa’at kevyesti ja vähitellen.  

raskaus

Koko raskauden aikana kohotetaan estrogeenipitoisuuksia, jotka pidentävät hiusten tavanomaista anageni (kasvu) -vaihetta. Kun naiset synnyttävät tai kun ne lopettavat imettämisen, heidän ruumiinsa estrogeenipitoisuudet palaavat normaaliksi, mikä voi aiheuttaa ylimääräisiä hiuksia, joita he ovat raskauden aikana kasvaneet lyhyessä ajassa. “Jos synnytyksen jälkeinen hiustenlähtö tulee tapahtumaan, valitettavasti mikään ei ole mahdollista estää sitä; se on jätettävä ajamaan. Mutta yritä olla huolissaan, tappio on vain väliaikainen ja kaikki hiukset irtoavat pitäisi kasvaa takaisin “, kertoo Kingsley. “Tutkimuksessa, jonka me [Philip Kingsley] suoritti, havaitsimme, että noin 50% naisista kokee osaisen hiusten laskua. Emme tiedä miksi jotkut naiset kokevat sen ja muut eivät. On mahdotonta ennustaa, ja se voi tapahtua myös yhden raskauden jälkeen, mutta ei toisen. “

Syöminen ruokavalion runsaasti proteiineja ja rautaa auttaa antamaan hiuksille sisäisen tuen tarvitsee kasvaa takaisin optimaalisella nopeudellaan. Viikoittainen stimuloiva päänahan naamio, kuten Philip Kingsley stimuloiva päänahkapeite (30 dollaria; philipkingsley.com) voi myös auttaa luomaan päänahan ympäristöä, joka edistää optimaalisen hiusten uudelleenkasvua.

 

 

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

− 1 = 2

map