Hiukset, jotka tulevat sinulle

“Hei, nimeni on Jameson ja minä olen binäärinen. Jos et tiedä, mikä se tarkoittaa, se tarkoittaa, että minulla on hyvät hiukset. “

Näin esitän itseni ammatillisiin konferensseihin ja verkostoitumiin. Rehellisesti, se tekee ihmeitä jäänmurtajana. Piiloutuminen vitsini takia antaa minulle ylimääräisen rohkeuden, että minun on tultava tuntemattomille, käyttäen hiukseni keskustelupokotteena, jota minä olen siunaten aina ollut kanssani. Normaalisti ihmiset nauroivat, ja jännitys rikkoo välittömästi. Ja kun joku ei todellakaan tiedä, mitä ei-binääri tarkoittaa, kommenttini toimii hyvänä sisääntulona kyseiseen keskusteluun sukupuoli-identiteettini – siitä, etten tunnista joko miehenä tai naisena ja tunne olosi mukavampana tämän kahden sukupuolijärjestelmän ulkopuolella.

Todellisuus on myös johdannossa. Minun bändin kavereideni pieni kaveri on erinomaiset hiukset, mukana minä. Parasta tai huonompaa, olen rakentanut perseeni hiukseni ympärille. Se on minun tärkein ominaispiirteeni: Jamey hiusvärien pyöröovilla, joka voi näyttää täysin erilaiselta aina kun näet ne. Kirkkaat värit, lyhyet kirkkaat päivitykset ja aurinkotuolit ovat eräitä tyylikkäitä elementtejä, joihin olen kiinnittynyt – tällä hetkellä hiukseni ovat lyhyitä ja vaaleansinisiä yläpuolella pienellä svengaavalla edessä ja pehmeästi puusivat tummanruskeiksi sivuilla.

Aluksi en tuntenut tarvetta analysoida huolenpitoa hiuksillani liikaa. Jokaisella on omat ulkoasunsa, jotka ovat heille erityisen tärkeitä. Mutta enemmän queer ihmiset tapasin, joilla oli samanlaisia ​​voimakkaita tunteita hiuksistaan, sitä enemmän ajattelin, miksi se voisi olla.

ulos Hair - Slide - Liz back
Lauren Perlstein

Ilmeisin vastaus koskee luottamuksellisia kysymyksiä. Monet kauhistuttavat ihmiset tekevät erittäin tyylitellyistä esteettisistä valinnoista, jotka toimivat ensimmäisen puolustuksen linjauksina siitä, että heidät on asetettu kenelle olemme ja miten me katsomme. Se on muodikasta ja luottavainen epävirallisuuden näkökulmasta tuntuu kapinalliselta – kumoukselliselta jopa. Enemmän kuin, se tuntuu hyvältä. Näennäisesti queer ei ole aina helppoa, joten hauskaa, jos emme näytä hyvältä, kun teemme sen.

Mutta se menee syvemmälle kuin se. Osa olemisesta transsukupuolena, ainakin minulle, tarkoittaa epätoivoisesti haluavan kyetä hallitsemaan sitä, miten katson – ja tekemällä kaiken mitä voin tehdä asioista ulkonäön ja esittelyn omissa käsissäni. Joskus tämä merkitsee sitä, että se pannaan pitkiä odotusryhmiä invasiivisiin leikkauksiin. Joskus se tarkoittaa turhautuneita tunteja peilin edessä, koska en pysty selvittämään, miten muokata kehoni muotoon, jota haluan. Mutta hiukseni ovat voimanlähde. Se on ainoa asia, jota voin aina muuttaa, aina kun tunnelma miettii minulle helposti ja ilman valvontaa, syöttöä tai rajoituksia keneltäkään muulta. Kun hiukseni eivät näytä miten haluan sen, tunnen olevani avuton. Kun muutan sen katsomaan, miten haluan, tunnen itseni voimaan.

Ehkä kaikkein syvällisin asia hiuksistani on kuitenkin se, miten se saa minut tuntemaan olevan yhteydessä muuhun yhteisööni. Jos on olemassa yksi asia, johon luotan tähän maailmaan, se on, että queer ihmiset aina löytää toisiaan. Tässä mielessä hiukseni tekevät paljon työtä minulle. Se ei ole vain auttaa minua näyttämään ja tuntemaan olosi hyvältä. Se on majakka, joka loistaa pimeyteen, auttaa ihmisiä löytämään minua ja tuntea olonsa turvalliseksi yrittäen keskustella kanssani tai jopa ampua minua tuntevalta ulkoasulta ja ystävällisestä naurusta koko baarista. Luulen, että synnynnäinen halu löytää ja löytää toinen toisistaan ​​on syy siihen, että päädymme stereotyyppisiin “queer hairstyles” – ihmisiin, jotka rakastavat kopioimalla Janelle Monaen ja Brendon Urien kaltaisia ​​ihmisiä tuntemattomassa yrityksessä tunnustettavaksi tuntuu siltä.

Tietenkään tämä ei tarkoita sitä, että on olemassa yksi oikea tapa tehdä tämä tai yksi yhden kokoinen sopiva kampaus, jonka täytyy olla, jotta henkilöllisyytesi olisi kelvollinen. Alle 10 ihmistä LGBTQ-yhteisössä keskustelee omasta suhteestaan ​​hiuksiinsa. Tästä tyylikkyydestä villityyteen, naisellisuuteen, maskuliinisuuteen, androgyaaniin ja muutokseen; näkyvyyttä, voimaa ja ainakin yksi ajeltu pää, heidän tarinansa osoittavat, että hiukset voivat pitää merkityksen syvyyttä. Joten, kuten olen sanonut niin monta kertaa:

“Hei, olemme kummallisia. Jos et tiedä, mikä se tarkoittaa, se tarkoittaa, että meillä on hyvät hiukset. “

Tamren Estévez López, 27

ulos Hair - Slide - Tamren
Lauren Perlstein

“Hiukseni on yksi sukupuolen ilmaisun vahvistavimmista fyysisistä näkökohdista. Kasvaa latinx-kotitaloudessa, muistan, etten ole koskaan tyytyväinen siihen kuinka kauan [hiukseni] oli. Hiusten esitys on tärkeä kulttuurissamme, ja se sisälsi paljon geeliä ja hiuslakkaa pitämään ne vauvojen karvat tuhoutuneina. Ennen kuin olin tyytyväinen tunnistamiseen sukupuolena ei-binäärisenä, tunnistin vuosia lesboiksi. Vietin pitkään hankalassa vaiheessa, jossa ryntäsin mullet vähän, koska en vain tiennyt, mitä tehdä enää. Muistan vielä, kuinka tunsin, kun leikasin kaiken irti ja sait ensimmäisen haalistumisen. Tunsin komean ja maskuliinisen, ja se alkoi siirtyä siirtymään maskuliinisempaan ihmiseen. “

Tarayn Sanders, 25

ulos Hair - Slide - Tarayn
Lauren Perlstein

“Hiuksistani on tullut yksi tärkeimmistä osa-alueista tunnistaa itseäni jokapäiväisessä elämässäni, kiertelemällä sekä mustani ja epätavallisuuteni ympärillä. Viime vuonna sain selville, että olin puoliksi mustana ja heti tekemättä hiusten leikkaamista. 24 vuotta kestäneen kemiallisesti käsitellyn suoran hiuksen jälkeen halusin olla vapaa ja omaksua luonnolliset hiukset.

“Hiusten leikkaamisen jälkeen tunsin vapautuneen ja myös hyvin nähneeni, mutta epäröimäni tuntui vain kevyesti kyseenalaiseksi, kun minulla oli pidempiä hiuksia, kun taas ihmiset löytävät seksuaalisuuteni ilmeisiltä. Minusta tuntuu, että on olemassa voimakas, ääneen lausumaton viesti, kun joku, jolla on samanlainen leikkaus, kävelee huoneeseen. “

C Mandler, 23

ulos Hair - Slide - C
Lauren Perlstein

“Minulle hiukseni on identiteettini fyysinen ilmenemismuoto, joka on jatkuvasti muuttumassa. Yritän kovaa olla rajoittamatta tiukkoja etikettejä, joten tunnistan ne queeriksi ja binääriksi transiksi, koska he tuntevat olonsa epäselvin termejä nyt. Hiukseni muuttuvat usein säännöllisesti, uusilla ajeltuilla osilla, väreillä ja pituuksilla riippuen mielialallani, kuinka sukupuoli-esitykseni on siinä hetkessä ja onko minä menen elämän muutokseen vai ei.

“Se kyllästyy, koska tiedän, kun hiukseni ovat kauemmin millä tahansa tyylillä, ihmiset ovat todennäköisimmin sukupuolen minua naisena, enkä minä, mutta sitten minusta tuntui, että noudatin maskuliinisuuden vaatimuksia, koska en vain tehnyt” Halusin tulla lukemaan tytöksi, halusin tuntea tarpeeksi trans, ja tiedän nyt, että ei ole oikeaa tai väärää tapaa olla trans: Ei ole väliä mitä pituutta tai väriä hiukseni on, olen vielä minä. “

Laura Kanaplue, 32

ulos Hair - Slide - Laura
Lauren Perlstein

“Ojensin pääni ensimmäistä kertaa takaisin lokakuussa 2017 ja pidän siitä, mutta kyllästyin nopeasti. Se oli suuri askel minulle. Asuin Lontoossa ja tunsin, että oli aika tehdä tämä. Olin halunnut niin kauan, mutta pelkäsin mitä perheeni sanoisi. Heidän ollessaan niin kaukana, ajattelin, että oli hyvä aika kokeilla sitä.

“Olipa hiukseni kimmeltävä,” maskuliininen “tai jopa hymyilevä, yritän välittää maailmalle, että kaikki cis-naiset eivät tarvitse olla naisellisia riippumatta [heidän] seksuaalisesta suuntautumisestaan.”

Stray, 28

eksynyt
Lauren Perlstein

“Hiukseni edustaa kasvua, kärsivällisyyttä ja luottamusta. Olen tullut pitkälle suhteessa hiukseni kanssa. Vuosien aikana olen kokeillut monia kampauksia, mutta tämä on ollut ainoa, joka on tuntenut 100 prosenttia minusta. Se edustaa kasvua, koska olin uskonut, että hiusten suoristaminen oli sitä mitä minun piti tehdä. Se ei ollut koskaan todellinen heijastus siitä, kuka olin sisäpuolella ja olen kasvanut nähdäkseen kuinka kauniit hiukset voivat olla suoria, luonnollisia tai paikoillaan – niin kauan kuin se tekee sinusta onnelliseksi.

“Se edustaa luottamusta, koska olen vihdoin paikassa elämässäni, missä olen luottavaisempi kuin ihminen, ja tiedän, että hiukseni tuovat tuota laatua. minun esteettinen, ja minusta tuntuu, että se autenttisesti edustaa minua. “

Taylor Ursula, 31

ulos Hair - Slide - Taylor
Lauren Perlstein

“Nykyiset hiukseni ovat huipentuma 30-vuotisen identiteetin etsinnässä, joka heijastaa suhteeni kehitystä muiden kulttuurisiin odotuksiin ja ennusteisiin, kun hän liikkuu maailmassa raskaasti ja seksuaalisesti epäselväksi tytöksi / femmeksi. Minulle hiukseni käsittävät pitkään jatkuneen voiton: tulen ymmärtämään monimuotoisen meikkien vahvuuksia yhdistettynä kasvavaan arvostukseen ja perinteisiin “maskuliinisiin” ominaisuuksiin, jotka olin pitkään yrittänyt vähätellä ja sallimalla niiden tasapainoisuuden minun “naisellisimmilla” piirteilläni. Se on tyyli, joka näyttää sekä rakenteen että pehmeyden, vakavuuden ja sassin, lujuuden ja herkkyyden.

“Toivoni on, että sen eleganssin ja villityypin rinnalla on vastoin ajatusta siitä, että vääryyttä ei voida sulkea pois – että voin olla vapaasti näyttämässä minulle ja kaikille ominaisuuksilleni rajoittumatta mihinkään rotuun tai sukupuoliprosessiin.”

Florida Ivanne Elago, 25

ulos Hair - Slide - Florida
Lauren Perlstein

“Henkilökohtaisesti tunnen itseni androgynouksiksi, ei-binäärisiksi, sukupuolenesteiksi ja queeriksi. Pidän hiukseni lyhyinä. Koska esitän itseni julkisesti, ihmiset usein hämmentävät sitä, mitä etikettejä ja nimekkeitä minua kohdistaa. Ensimmäiset impulssin ihmiset saavat, kun tapaan minut, yrittää tunnistaa minut naisena tai mieheksi. En tunnista kummankaan näistä, ja nämä oletukset ovat epätarkkoja, joten yritän kouluttaa läheisiä ystäviäni ja työtovereitani siitä, mikä tarkoittaa, että he eivät ole binäärisiä.

“Minulla on tapana muuttaa kampaani paljon, ja yritän aina näyttää osia naisellisista ja maskuliinisista sivuistani, rakastan taivaan keskellä ja asun harmaalla alueella. Hiukseni edustavat minua, joka omistaa ilmaisunvapauden ja kuinka haluan tulla tuntemaan maailmassa, ja se ilmentää ylpeyttä, jota olen ilmaissut epävarmuudellani ilman rajoituksia. “

Briana, 28

ulos Hair - Slide - Briana
Lauren Perlstein

“Hiukseni edustavat näkyvyyttä, voimaa ja kauneutta. Hiukseni herättävät minut niin paljon kuin minä. se merkitsee minua queer, jolla on voimaa minulle, ja saa minut tuntemaan olonsa kauniilta päivinä, kun tunnen mitään muuta kuin. Ihmiset tunnustavat minulle paikoissa, joita harvoin esiintyy, mikä on outoa New Yorkissa. 

“Hiuksillani on myös palauttamaan menneitä kipuja ja traumoja.Yksi ensimmäisistä asioista, jotka äitini sanoi hiuksistani, oli se, että se muistutti häntä isoisimmaltani ja holokaustista.Kuten kauheaa kuin se tuntui herättämään äitini sellaiseksi, hiukseni on palauttaa kipu ja muuttaa sen kauniiksi ja voimallisiksi. “

Kathy Tu, 32

ulos Hair - Slide - Kathy
Lauren Perlstein

“Kun leikkasin hiukseni lyhyeksi, halusin vain kertoa itselleni, että olen kunnossa katsomalla maskuliinia tai etsimällä” butch “. Ja sitten huomasin, että lyhyet hiukset todella antavat minulle paremman itseni. Yritän edelleen selvittää, millainen lyhyt kampaus toimii parhaiten minulle, mutta hiusten leikkaaminen on aina ollut enemmän minusta ollessa kunnossa itseni kanssa kuin mitä yritän ilmaista muualle maailmaan.

“Minulla on epäonnistunut melko säännöllisesti, varsinkin jos ihmiset eivät katso suoraan minulle, kun he puhuvat minulle, ja sitten he kuulevat ääneni ja he ovat todella epämiellyttäviä, se ei ole tarkka, mutta jos he päättelevät, että olen tyhmä, niin he ovat 100 prosenttia oikeassa. “

Kathy Tu on yksi isännistä Nancy, WNYC: n podcast noin queer kokemus. Kathy tutkii hänen suhdettaan hiuksiinsa “Fear of Being Butch” -episodissa. 

Elizabeth, 26

ulos Hair - Slide - Liz front
Lauren Perlstein

“Ennen siirtynyttäni, minulla oli todella pitkät hiukset, mutta en värjättänyt sitä tai edes huolehdin siitä kovin hyvin. Minusta tuntui, että kasvatin sitä, ei siksi, että halusin kasvattaa sitä, mutta koska minua ei voinut häiritä tekemästä mitään siitä.

“Joten kun aloin tulla ulos, sain ensimmäisen hiustenleikkuun, jossa kysyin jotain femmeä. Minulla on ollut pixie leikkauksia, ja luulen, että he näyttävät todella söpöltä, mutta kun minulla on lyhyt leikkaus, niin saan huonosti, pohjimmiltaan jatkuvasti.Tämä on tilanne, jossa minulla ei voi ilmaista itseäni sellaisena kuin minä haluan, koska en ole halukas panemaan väärinkäsityksiä.Värjäys on eräänlaista ilmaisua, että voin olla sellainen joilla on todella lyhyet hiukset, ja se ei näytä aiheuttavan suurta riskiä siitä, miten ihmiset ymmärtävät sukupuoleni. On varmasti myös lippujen osa: haluan, että ihmiset näkevät minut naisena, mutta en todellakaan halua heitä katso minua suorana naisena. “

Taiteen suunta ja tuotanto, Senior Multimedia Editor Emily Shornick; Konsepti ja valu, vanhempi toimittaja Amanda Richards; Hiukset ja meikki, Mia Santiago

 

 

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

20 − = 13

map